Απολογισμός του Κώστα Σβόλη για το Πατρινό Καρναβάλι – Ηχητικό

Στην εκπομπή «Δελτίο Τύπου» στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε σήμερα ο Κώστας Σβόλης. Αντικείμενο της κουβέντας ήταν το… γ΄ ημίχρονο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων να καταθέτει τις προτάσεις του και να στέλνει το σύνθημα: «Να κρατήσουμε τα δυνατά μας σημεία και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Αναλυτικά κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Κώστας Σβόλης, ο οποίος περιμένει να ακούσει τις προτάσεις των Καρναβαλιστών:

– Η ΠΕΔ, μας επιχορήγησε για το Καρναβάλι. Καλέσαμε τους Δημάρχους στο Καρναβάλι; Καλέσαμε τον Υπουργό Τουρισμού;

– Λέμε για την ΕΡΤ. Πράγματι αδιαφόρησε. Κακώς! Γιατί αδιαφόρησε; Γιατί γι΄ αυτούς το προϊόν Πατρινό Καρναβάλι δεν παράγει το αποτέλεσμα που θα ήθελαν. Κακώς δεν έχει πειστεί η ΕΡΤ ότι αυτό που δείχνουμε είναι κάτι ξεχωριστό. Αρα φταίμε κι εμείς που δεν τους έχουμε πείσει.

– Χρειάζονται καινούργια δρώμενα, ανανέωση, νέα στοιχεία κι event που να προκαλούν ενδιαφέρον. Θέλουμε τη γνώμη των πληρωμάτων. Θα τους ακούσουμε με πολλή προσοχή. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το να μην διαρκεί μόνον για δυο ημέρες το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

– Να αποκτήσουμε δίαυλο επικοινωνίας με πόλεις ανά τον κόσμο που διοργανώνουν μεγάλα Καρναβάλια. Με το Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τη Βενετία, κλπ. Να πάρουμε ιδέες, να δώσουμε ιδέες!

– Είναι πολύ άσχημο το ότι λείπει ο έλεγχος. Δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία! Δεν μπορεί μόνη της η ΕΛΑΣ να ελέγξει την παραβατικότητα. Δεν μπορεί π.χ. εγώ στο ιατρείο μου να ψήνω σουβλάκια και να τα πουλάω με μαυροδάφνη. Εχουμε φαινόμενα με νοθευμένο αλκοόλ, με ηχορύπανση, δεν μπορεί να υπάρχει ασυδοσία με γκρουπ με χιλιάδες κόσμο. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις παρέλαση 6-7 ωρών. Κουράζει. Ο κόσμος φεύγει και οι τελευταίοι παρελαύνουν μόνοι τους. Δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπουμε μεθυσμένους να παρελαύνουν.

– Πραγματικά πρέπει να συζητάμε την τελευταία ώρα αν πρέπει να έχουμε χημικές τουαλέτες για τους Καρναβαλιστές;

Οσοι Καρναβαλιστές ενδιαφέρονται να στείλουν τις προτάσεις τους για το Πατρινό Καρναβάλι μπορούν να στείλουν τα e-mail τους στη διεύθυνση: csvolis@yahoo.com.