Πρόγραμμα

Τουρισμός

Η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, το μεγαλύτερο ενδογενές εργαλείο για βελτίωση των δημοσιονομικών μας στοιχείων είναι, αναντίρρητα, ο τουρισμός.
Αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, δημιουργίας νέων υποδομών, μείωσης ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας και αύξησης εισοδήματος των πολιτών.

Προκαλεί θλίψη η διαπίστωση ότι ο Δήμος Πατρέων έχει μηδενική συμμετοχή, προφανώς όχι μόνο λόγω ανικανότητας αλλά ίσως και εκ προθέσεως. Άλλωστε είναι γνωστό ότι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή οτιδήποτε συνδυάζεται με ανάπτυξη θεωρείται απευκταίο, αφού ταυτίζεται με την κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Για τη Δημοτική μας Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θεωρούνται ευκταία αλλά και εφικτά:

● Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής. Ο τουρισμός κρουαζιέρας και ο τουρισμός γιώτινγκ (Yachting) θα είναι στην προτεραιότητά μας. Ταυτόχρονα η κατασκευή Ενυδρείου και Μουσείου Θαλάσσης στο παραλιακό μέτωπο θα αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών.

● Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Πάτρας με τα Ιόνια Νησιά.

Η λειτουργία υδατοδρομίου στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πατρών.

● Η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Αράξου και της άμεσης διασύνδεσης με την πόλη μας.

● Η διασύνδεση της πόλης μας με την Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς και τα Καλάβρυτα πού κατέχουν υψηλές θέσεις προτίμησης από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

● Η ανάπτυξη θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ήδη, παράγει σημαντικό έργο. Οφείλουμε να συνδράμουμε με στόχο την ανάδειξη της θρησκευτικής μας κληρονομιάς και τη γνωριμία με τα προπύργια της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.

● Η διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Πατρών και η ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού. Η κατασκευή σύγχρονου συνεδριακού
κέντρου θεωρείται απαραίτητη.

● Η ανάδειξη πολιτιστικού τουρισμού με την προβολή όλων των πολιτιστικών μας μνημείων. Η Πάτρα πρέπει να αναδείξει την πολιτιστική της ιστορία. Το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος, ο χορός, οι τέχνες και οι άνθρωποι που προσφέρουν στον πολιτισμό πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης.

● Το καρναβάλι μας πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και να αποτελέσει εργαλείο εξωστρέφειας και ανάπτυξης.
Αποτελεί εμβληματικό πολιτιστικό γεγονός, με πολυσχιδή χαρακτήρα ότι αφορά τις μορφές της τέχνης και μεγάλη συμβολή
στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και στην αύξηση του οφέλους για την τοπική κοινωνία
και οικονομία.

● Η ενθάρρυνση αθλητικού τουρισμού με αθλητικά δρώμενα που έχουν τη μορφή είτε του τουρισμού αθλητικών διοργανώσεων είτε τη μορφή αθλητικής αναψυχής. Το φυσικό μας περιβάλλον είναι ιδανικό για τον εναλλακτικό τουρισμό

● Η εκμετάλλευση των υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών που παρέχεται στην περιοχή μας. Ο ιατρικός τουρισμός οφείλει να έχει τη θέση που του αρμόζει.

● Ο τουρισμός υπαίθρου (οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, οινοτουρισμός).

Εξωστρέφεια, προβολή & ευημερία Η τουριστική αλλά και η επιχειρηματική αξιοποίηση του Φράγματος Πείρου Παραπείρου. Η προώθηση των τοπικών προϊόντων θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα.

● Η σύνδεση Κάτω και Άνω Πόλης με τελεφερίκ που θα προσδώσει ομορφιά αλλά και ευκολία στη μετακίνηση.

● Η αστική αναμόρφωση της πόλης μας (πλατείες, πεζοδρομήσεις, πάρκα, ποδηλατόδρομοι, σκάλες) που θα δώσει το στίγμα της αστικής βιωσιμότητας.

Επισκέψιμα σημεία της πόλης μας: Εκκλησία Αγίου Ανδρέα, Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας, Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, Στέγη Γραμμάτων και Τέχνης «Κωστής Παλαμάς», Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Μυκηναϊκό Πάρκο Βούντενης, Κάστρο Πατρών, Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Πατρών, Σκάλες Αγίου Νικολάου, Πατρέως, Γεροκωστοπούλου, Παντανάσσης και Τριών Ναυάρχων, Οινοποιείο Αχάια Κλάους, Δημοτικό θέατρο Απόλλων, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών, Δασύλλιο, Παλαιά Σφαγεία, κ.α..
Απαιτείται εξωστρέφεια, χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, εκμετάλλευση Κρατικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προσέλκυση επενδυτών, διασύνδεση με τους άλλους κλάδους της οικονομίας και κίνητρα για το επιχειρείν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αδυνατεί. Εμείς μπορούμε!

Αθλητισμός

Για την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ως νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας, ο Αθλητισμός παίζει πρωτεύοντα ρόλο κι αυτό όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη, με σχέδιο, προτάσεις και όραμα. Για εμάς ο Αθλητισμός αποτελεί υγεία, αλλά και διέξοδο για τη νεολαία μας ειδικά σε αυτές τις περίεργες ημέρες που βιώνουμε, καθώς επίσης και βασική πηγή ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε μια σειρά προτάσεων που αποτελούν άξονες του προγράμματός μας στον Αθλητισμό.
Συγκεκριμένα, για εμάς αποτελούν προτεραιότητες:

– Η αναβάθμιση και αξιοποίηση εγκαταστάσεων και σχολικών υποδομών.

– Η προώθηση της δια βίου άσκησης.

– Η διαμόρφωση συνθηκών ισότιμης πρόσβασης στην άθληση για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, καθώς και της έμμεσης, αντιπροσωπευτικής και ενεργούς συμμετοχής στη διοίκηση των φορέων της άθλησης.

– Η ενίσχυση των πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Τάξεων, καθώς και η διεξαγωγή τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

– Η θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό.

– Η συχνή συνεργασία με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας και με τις Ενωσεις της περιοχής μας και η συνδιοργάνωση σπουδαίων αγώνων.

– Η ετήσια βράβευση από τον Δήμο Πατρέων, σε συνεργασία και με τους πιστοποιημένους από τον ΠΣΑΤ αθλητικούς δημοσιογράφους της περιοχής μας, των κορυφαίων αθλητών, προπονητών και ομάδων της χρονιάς σε μια ειδική εορταστική εκδήλωση.

– Η συνεχής και με διάφορους τρόπους παρότρυνση των ομάδων της πόλης μας να επενδύσουν στις μικρές ηλικίες και στα αναπτυξιακά τους τμήματα.

– Η περαιτέρω αξιοποίηση του Παναχαϊκού όρους για τους φίλους της ορειβασίας, της πεζοπορίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

– Η διοργάνωση σπουδαίων Πανελληνίων και διεθνών διοργανώσεων.

– Η δημιουργία ενός μεγάλου Αθλητικού Μουσείου, επισκέψιμου σε όλους (σχολεία, ομάδες, τουρίστες, κλπ).

– Η συνεχής ενημέρωση των μαθητών των σχολείων της Πάτρας για θέματα Αθλητισμού.

– Η ετήσια συνάντηση των παραγόντων της περιοχής μας με στόχο την ανταλλαγή εμπεριστατωμένων απόψεων και την κατάθεση προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και σε βάθος 3ετίας. 

Παράλληλα, σαν «Πάτρα Ενωμένη»:

– Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού ανάμεσα στις πιο αδύναμες και μη προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, μονογονεϊκές οικογένειες, νέες μητέρες, πολίτες με αναπηρία, μετανάστες, άνεργοι κ.λπ.).

– Προκρίνουμε τη δημιουργία μικρών δημοτικών αθλητικών υποδομών κατάλληλων για τον Αθλητισμό στη γειτονιά.

– Προστατεύουμε και ενδυναμώνουμε την υγεία των πολιτών με δράσεις φυσικής άσκησης και αναψυχής, με αξιοποίηση κάθε ελεύθερου αστικού χώρου και φυσικού περιβάλλοντος (άλσους, δάσους, βουνού, θάλασσας) με ευαισθητοποίηση για τη προστασία τους και σε σύνδεση με το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

– Επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον αθλητισμό με έμφαση στη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, για τον αθλητισμό στην εκπαίδευση, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους, προκρίνοντας μικρά και χρηστικά αθλητικά κέντρα-προπονητήρια στις γειτονιές.

Συμπερασματικά:

Οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του Αθλητισμού αποτελούν μια συστηματική και συνειδητή προσπάθεια προώθησης ενός άλλου τρόπου ζωής
και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών. Ενός τρόπου ζωής, στον οποίον η άθληση αποτελεί μέσο προφύλαξης και θωράκισης της δημόσιας υγείας στις απάνθρωπες συνθήκες ζωής της τσιμεντούπολης, μέσο κοινωνικοποίησης, μέσο ένταξης του δημότη στα κοινά, στοιχείο υπέρβασης του στείρου ατομικισμού και καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας.
Για εμάς, η δραστηριότητα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Αθλητισμό συνδυάζει την ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών ιδιοτήτων των πολιτών, με την καλλιέργεια και ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών του Αθλητισμού, του φίλαθλου
συναγωνιστικού πνεύματος και των ιδανικών του Ολυμπισμού.
Παράλληλα, ο Αθλητισμός αποτελεί το μεγάλο «όπλο» για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από σειρά αγώνων, τουρνουά, πρωταθλημάτων, αθλητικών ημερίδων και συνεδρίων.

Κοινωνική πολιτική

Είναι δεδομένο ότι το υπάρχον κοινωνικοοικονομικό σύστημα έχει επικρατήσει ως το πιο αξιόπιστο μέσο παραγωγής εισοδήματος. Δημιουργεί, ωστόσο, στρεβλώσεις και κοινωνικές αδικίες. Το κράτος, είτε ως κεντρική διοίκηση είτε ως τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλει να παρεμβαίνει με στόχο την κοινωνική προστασία. Η ύπαρξη του κοινωνικού κράτους επιβάλλεται από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας (πανδημία covid-19, παγκοσμιοποίηση, ενεργειακή κρίση, οικονομική κρίση, πολεμικές συγκρούσεις, δημογραφική γήρανση, ανεργία κ.α.). Η πανδημία covid-19, για παράδειγμα, απέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης της δημόσιας υγείας και ουσιαστικά επέβαλε σε όλα τα κράτη να παρέμβουν υπέρ της κοινωνίας.

Η κοινωνική συνοχή πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο

μέλημα μιας οργανωμένης πολιτείας με στόχο την εξάλειψη της οικονομικής ένδειας, τη φροντίδα των αρρώστων, των φτωχών, των αδυνάτων, των ηλικιωμένων, των παιδιών, των εξαρτημένων ατόμων, των ατόμων με αναπηρίες, την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εξάλειψη της έμφυλης αλλά και κάθε μορφή βίας, την αξιοπρεπή στέγαση, την πρόσβαση στις δομές υγείας και στη σχολική εκπαίδευση. 

Κοινωνικοί αποκλεισμοί που αφορούν ειδικές κοινωνικές ομάδες, πρόσφυγες και μετανάστες δεν περιποιούν τιμή για ένα σύγχρονο κράτος.

Οι κοινωνικοί φορείς που συγκροτούν το κράτος πρόνοιας με τις προνοιακές πολιτικές εκφράζουν τη στήριξη της κοινωνίας προς τους βιώνοντες κοινωνικούς κινδύνους και προς τους ευάλωτους. Το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας εκφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη και στοχεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρώτος στόχος, ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι η καταγραφή των κοινωνικών αναγκών και ελλείψεων. Οφείλουμε να γνωρίζουμε επακριβώς την έκταση των προβλημάτων και τον αριθμό των συμπολιτών μας που διαβιούν δύσκολα.

Δεύτερος στόχος είναι η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους θα στηριχθεί η κοινωνική πολιτική. Η οργανωμένη πολιτεία τόσο μέσω της αναδιανομής, όσο και ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων οφείλει να συμπαρίσταται σε όλους τους ευάλωτους πολίτες.

Κάποιες από τις αναγκαίες δράσεις:
Οικονομικά βοηθήματα στους απόρους.
Η χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων δεν αποτελεί θεραπεία των προβλημάτων, αλλά πρόσκαιρη ανακουφιστική παρέμβαση.
Οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών που τα παιδιά τους σπουδάζουν εκτός Πατρών.
Χορήγηση τροφίμων. Η χορήγηση τροφίμων στους οικονομικά αδύναμους πρέπει να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες. Χορήγηση ανά 70 ημέρες, όπω ς ήδη πραγματοποιείται, είναι προσχηματική.
Δεκατιανό στους άπορους μαθητές. Η κατάργηση, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, της χορήγησης τροφής στους μαθητές πρέπει να ανακληθεί.
Καθημερινή σίτιση ευάλωτων πολιτών. Η σύσταση δημοτικής τραπεζαρίας πρέπει να δρομολογηθεί.
Κοινωνικό Φαρμακείο. Υπάρχουν πολλές ανάγκες σε φάρμακα από ασθενείς συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Δημοτικά ιατρεία. Μνημόνιο συνεργασίας με 6η ΥΠΕ για διάθεση ιατρών στα Δημοτικά Ιατρεία και διασφάλιση καθημερινής λειτουργίας.
Παράλληλα, εξεύρεση και αξιοποίηση Κρατικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για ανάπτυξη δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Χρήση της ψηφιακής μεταρρύθμισης επ’ ωφελεία των πολιτών.
Δομές για τα παιδιά. Ενίσχυση των υπαρχουσών δομών για τα παιδιά ώστε να είναι υψηλού επιπέδου. Ανάπτυξη υποστηρικτικών λειτουργιών για ορφανά και για κακοποιημένα παιδιά.

Δράσεις με παιδιά. Ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας με τις ενώσεις (ΕΠΣΑ, ΕΣΚΑΗ κλπ) και με τα σωματεία όλων των αθλημάτων με σκοπό την «υιοθέτηση» παιδιών, ωφελουμένων δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας σχολικής ηλικίας, από τις Ακαδημίες τους.
Σχολικές αίθουσες για όλα τα παιδιά. Η φοίτηση μαθητών σε containers πρέπει να εκλείψει.
Κοινωνικό φροντιστήριο. Η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών μας είναι ύψιστης σημασίας και οφείλει ο Δήμος να συνδράμει με όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό.
Δημοτικό γηροκομείο. Η καλύτερη διαβίωση μοναχικών ηλικιωμένων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες ενός οργανωμένου κράτους.
Δομές για τους ηλικιωμένους- «Βοήθεια στο σπίτι». Η περαιτέρω ενίσχυση των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας των Ηλικιωμένων.
Προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες των ηλικιωμένων.
Προστασία ατόμων με αναπηρίες, προστασία κακοποιημένων γυναικών, φροντίδα ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, φροντίδα εξαρτημένων ατόμων. Στόχευση στην εξάλειψη της έμφυλης και κάθε άλλης μορφής βίας.
Υποστηρικτική λειτουργία από εξειδικευμένη ομάδα (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός) για όλο το περιβάλλον (οικογενειακό, σχολικό, φιλικό).
Συνεργασία μεταξύ δομών για νέες ολιστικές παρεμβάσεις. Εκπαιδευτικά προγράμματα- συνεργασία με το Υπουργεία Παιδείας, με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με τις Σχολικές Επιτροπές και με τα Σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Συντονιστικό κέντρο για θέματα μεταναστών και προσφύγων. Σταδιακή κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Αξιοπρεπής στεγαστική διαβίωση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Οικονομικά βοηθήματα, συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, διαμεσολάβηση μεταξύ υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, προσωρινή διανυκτέρευση, μεταβατική φιλοξενία, καταγραφή και αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων.
Η ύπαρξη κοινωνικής πολιτικής είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και οφείλουμε με συνεργασίες να στοχεύουμε στην κατεύθυνση της κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, στην κοινωνική ενσωμάτωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική πρόνοιας αποτελεί κοινωνική επένδυση.

Απαιτείται:

● Συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία και με τους φορείς του κεντρικού κράτους.
● Συνεργασία με εθελοντές πολίτες και με εθελοντικούς φορείς κοινωνικής φροντίδας.
● Στρατηγική σύναψης νέων και ενίσχυση υπαρχουσών μνημονίων συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με Τμήματα και Σχολές του, για πιο στενή ακόμα (πέρα από την Πρακτική Άσκηση) συνέργεια, πχ Δια βίου Μάθηση.
● Διερεύνηση συνεργασίας με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και εταιρείες start up με σκοπό την ανάπτυξη προτάσεων και μοντέλων αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ (πχ «έξυπνο σπίτι για ηλικιωμένους»), πρόληψη κινδύνων ευάλωτων πολιτών σε επικίνδυνες καταστάσεις (πχ κουμπί πανικού για επιθέσεις σε γυναίκες).
● Αξιοποίηση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Δήμου βάσει προσόντων στα σχετικά τους πεδία.
● Ανάπτυξη δικτύου «ενεργού εθελοντισμού», πχ, μετά από διερεύνηση δεξιοτήτων και μικρή κατάλληλη εκπαίδευση, ωφελούμενοι δημοτικών υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας εντάσσονται σε δίκτυο εθελοντών σε δράσεις όπως η πυρασφάλεια (ή άλλων συναφείς κοινωνικές δράσεις), συνεπικουρώντας το αρμόδιο σχετικό προσωπικό.
● Η συνέχιση σημαντικών υπηρεσιών, η ενίσχυση των υπαρχουσών δομών και η περαιτέρω ανάπτυξή τους ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών.

Τεχνικά έργα - Υποδομές

Η προκλητική καθυστέρηση, οι άστοχες επιλογές, η αδυναμία εφαρμογής ολοκληρωμένων προτάσεων, η απουσία επικοινωνίας και συνεργασίας με τοπικούς φορείς μα κυρίως η έλλειψη συνολικού οράματος για την πόλη μας οδηγούν σε μία εικόνα Δημοτικής Αρχής κατώτερης των περιστάσεων όσον αφορά αφενός την παραγόμενη ποσότητα έργου στον τομέα των υποδομών και έργων και αφετέρου τις τεράστιες καθυστερήσεις και παλινωδίες στην εκτέλεση αυτών που έχουν ξεκινήσει.

Ασφάλεια, ανάπτυξη και ποιότητα ζωής

Η δική μας θεώρηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω των Τεχνικών έργων που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσουν για την πόλη στηρίζεται στους εξής άξονες:

1. Ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή που πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν.

2. Ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των πολιτών για έργα και υποδομές, άμεση σύνταξη μελετών και χρηματοδότηση με «εργαλεία» όπως το ΕΣΠΑ και τα επιμέρους σχετικά Προγράμματα (π.χ. Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις κ.ο.κ.), συνεργασία και χρηματοδότηση από την Π.Δ.Ε., κ.α..

Για τη Δημοτική μας Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θεωρούνται ευκταία αλλά και εφικτά:

● Ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς της μελέτης για το παραλιακό μέτωπο της Πόλης και συνεργασία με τοπικούς και Κυβερνητικούς Φορείς για εύρεση τρόπου χρηματοδότησης του έργου.
● Στενή παρακολούθηση και πίεση για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του εργοστασίου ανακύκλωσης απορριμμάτων προκειμένου σε αρχικό στάδιο να αποσυμφορηθεί η Ξερόλακκα με στόχο
να πάψει να δέχεται απόβλητα. Συνεχής ενημέρωση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης.
● Άμεσος έλεγχος προδιαγραφών στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών, πυρασφάλειας και υγιεινής για όλα τα σχολεία του Δήμου και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αποκατάσταση δυσλειτουργιών και κακοτεχνιών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
● Άμεσος σχεδιασμός και υλοποίηση χώρου προδιαγραφών αντίστοιχων που αρμόζουν στην πόλη των Πατρών για ανοιχτό χώρο συναυλιών και εκδηλώσεων.
Άμεση υλοποίηση του χώρου Καρναβαλικού Μουσείου και χώρου δραστηριοτήτων για το καρναβάλι μας.
● Επέκταση των Αστικών αναπλάσεων μέσω κατασκευής κοινόχρηστων χώρων αναψυχής (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές) όπου προβλέπει το Γ.Π.Σ. της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ανατολικό πάρκο στην περιοχή της Εγλυκάδας για το οποίο δεν έχει γίνει τίποτα και μπορεί να αποτελέσει χώρο αναψυχής και διασκέδασης για όλη την πόλη, όπως επίσης και η ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας).
Διεκδίκηση της περιοχής του Ρηγανόκαμπου και μελέτη για συνεδριακό κέντρο-πολυθεματικό πάρκο-χώρους πολιτισμού και άθλησης. Ολοκλήρωση διαδικασιών για το σχέδιο πόλης σε περιοχές που έχει «βαλτώσει» όπως το Ακταίο-Αγ. Βασίλειος- Ρίο και αλλού.
● Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τις αντίστοιχες των ΔΕΗ- ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε να προχωρήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε όλες τις περιοχές
της πόλης.
● Διάνοιξη οδών στο εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης. Από τις επισκέψεις μας σε εντός σχεδίου περιοχές (Εγλυκάδα-Αγυιά) διαπιστώσαμε την ύπαρξη οδών με κατοικίες οι οποίες δεν συνδέονται άρτια με το οδικό δίκτυο (Οδός Φωκίωνος στην Εγλυκάδα, Οδός Καλομοίρη στην Αγυιά και
πλήθος άλλων) με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης σε κατοικίες και να μην μπορεί να κατασκευαστεί αποχετευτικό σύστημα. Για το λόγο αυτό εν έτει 2023 υπάρχουν ακόμα βόθροι σε περιοχές
εντός σχεδίου πόλης με όλα τα γνωστά αποτελέσματα ρύπανσης!!!
● Διάνοιξη οδών που θα αποτελούν δρόμο διαφυγής σε έκτακτα γεγονότα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Βραχνέικα, όπου τυφλοί δρόμοι που έχουν πρόσβαση μόνο στον παραλιακό δρόμο θα πρέπει να συνδεθούν με την παράλληλη του τρένου οδό, ώστε σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος και αποκλεισμού της παραλιακής οδού να μην εγκλωβιστούν οι πολίτες.
● Συντονισμός και ενεργοποίηση των υπηρεσιών προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι πράξεις αναλογισμού σε «καίρια» σημεία του σχεδίου της πόλης, όπως στην Έξω Αγυιά, στην Εγλυκάδα και σε άλλες περιοχές.
● Αποκατάσταση με ολοκληρωμένες και οριστικές μελέτες των οδών του παραλιακού μετώπου Ακταίου-Αγ. Βασιλείου. Σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Βραχνείκων. Μελέτη για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου των Αραχωβιτίκων και κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου στον Ψαθόπυργο.
● Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας επ’ωφελεία των πολιτών. Νέες εκπαιδευτικές δομές, χώροι άθλησης και παιδικές χαρές.
● Συνεργασία και υποστήριξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω διαφόρων έργων κρίσιμων για τη βιωσιμότητα, καλαισθησία και περαιτέρω ανάπτυξη του.
Απαιτείται εξωστρέφεια, εκμετάλλευση Κρατικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συντονισμός και ενδυνάμωση των τμημάτων μελετών του Δήμου, συνεργασία με τους φορείς της Πόλης, της περιοχής και της Πολιτείας μα κυρίως συντονισμένη και πολλή δουλειά!!!!!

Yoga Instructors

We are passionate about Yoga

Amber Murphy

Inside Our Studio

20

Lorem ipsum dolor

15

Vitae semper quis

5

Nulla aliquet enim

20

Rhoncus pellentesque

23

Vitae semper quis

8

Nulla aliquet enim

Testimonials

Some feedback from our clients

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.

This is awesome

— Sara Parker

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.

Amazing Experience

— Joe Guerrero

Popular Classes

Deal of the day

Donec molestie nisi iaculis sodales mollis. Nullam non tellus sed elit pulvinar digniut vel ex. Phasellus at leo sed est egestas posuere eu eget magna.

-30%