«Ας αντιληφθούν ότι πνέουν τα λοίσθια…»

Σύμφωνα με τη μαρξιστική ιδεολογία η κοινωνική επανάσταση είναι αναπόφευκτη αλλά καλό είναι να καλλιεργήσουμε και ταξική συνείδηση ώστε να έρθει μία ώρα γρηγορότερα η πολυπόθητη κοινωνική αλλαγή. Η απόλυτη φτωχοποίηση και η κοινωνική πόλωση αποδεικνύονται τα κατάλληλα εργαλεία.
Οπότε, επιρρίπτουμε τις ευθύνες στον Σβόλη και την «Πάτρα Ενωμένη», στη Νέα Δημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στους δημοσιογράφους, στα δικηγορικά γραφεία και αφήνουμε και υπονοούμενα για τους κριτές των υποθέσεων των εργαζομένων. Κατά τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων έχουν ευθύνη άπαντες πλην αυτών που διοικούν την πόλη μας τα τελευταία 10 χρόνια.
Καταδικάζουμε τα επεισόδια εις βάρος συμβασιούχων εργαζομένων που έλαβαν χώρα στις 12/4/2024 στον χώρο πέριξ του Δημαρχείου.
Καταδικάζουμε τις ενέργειες του Δημάρχου Πατρέων που φέρει απόλυτη ευθύνη γιατί αντί να προστατεύσει τους συμβασιούχους και να αποφύγει την τοξικότητα, οργάνωσε κινητοποίηση στον χώρο που βρίσκονταν οι συμβασιούχοι με τους οποίους η Δημοτική Αρχή είναι αντίδικος στα ένδικα μέσα που έχουν ασκήσει για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους.
Καταδικάζουμε, για μία ακόμη φορά, τη διγλωσσία, την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων.
Στους άλλους Δήμους της Επικράτειας, η Λαϊκή Συσπείρωση τάσσεται υπέρ των εργαζομένων και πιέζει τις Δημοτικές Αρχές να λάβουν αποφάσεις στήριξης των συμβασιούχων ενώ στον Δήμο Πατρέων εκδηλώνεται το δεύτερο πρόσωπο του Ιανού.
Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των εργαζομένων των 570 ευρώ, όπως έπραξε στο παρελθόν με κάποιους εξ αυτών. Το 2024 ο Δήμος θα εισπράξει πολλά χρήματα από τις οφειλές προηγούμενων οικονομικών ετών (άνω των 23.000.000 ευρώ είναι μόνο τα πρόστιμα του ΚΟΚ) και θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία τους.
Υποστηρίζουμε τα αιτήματα αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στελέχωσης των υπηρεσιών με μόνιμες θέσεις εργασίας μετά από μοριοδότηση και αξιολόγηση.
Ας αφήσει η Δημοτική Αρχή τις στείρες ιδεολογικές της απόψεις περί αιτιοκρατίας και επαναστατικών ζυμώσεων και ας επιδείξει ανθρωπισμό και κοινωνικό πρόσωπο, απλώνοντας δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος και οι πέριξ αυτού που ανέχονται τη λασπολογία και υιοθετούν την πόλωση ας αντιληφθούν ότι πνέουν τα λοίσθια.