«Δίχτυ ασφαλείας στο Πατρινό Καρναβάλι»

Μια σημαντική ημερίδα, για τις τελευταίες ημέρες του Καρναβαλιού, διοργανώθηκε στις 11/3/2024 από την εφημερίδα Γνώμη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα «Δίχτυ ασφαλείας στο Πατρινό Καρναβάλι».
Σαν δημοτική παράταξη εκφράσαμε τη θέση μας για τη μεγάλη αξία που έχει για την πόλη μας το Καρναβάλι, θέτοντας τους προβληματισμούς μας για τα φαινόμενα ανομίας που παρατηρούνται, όπως η μέθη και η κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, το παραεμπόριο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θέματα υγιεινής και άλλα.
Η ιδεοληψία της Δημοτικής Αρχής να μην επιθυμεί τη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας όπως επίσης να μην προμηθεύεται χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες, αποδεικνύει ότι στην πόλη των φιλόξενων Πατρινών υπάρχει μία αφιλόξενη διοίκηση.
Οφείλουμε να λάβουμε αποφάσεις για την ποιότητα που θέλουμε να έχουν τα καρναβαλικά δρώμενα και για τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει οι επισκέπτες μας να θέλουν να επιστρέψουν και οι Πατρινοί να μην θέλουν να εκδράμουν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.