Δίπλα στους πολίτες σε Καμίνια και Τσουκαλέικα – Φωτογραφίες

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν το Σάββατο 9/9 από τα Τοπικά Συμβούλια Τσουκαλεϊκων και Καμινίων, με τις συναντήσεις να γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους και με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» να δίνει δυναμικό «παρών».

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν εκείνα που προβληματίζουν έντονα όλα αυτά τα χρόνια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατοικούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, εκεί όπου πραγματικά έχει υπάρξει μεγάλη εγκατάλειψη από τη Δημοτική Αρχή.

Τα σκουπίδια στους κάδους είναι αμάζευτα, οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι από χόρτα, με κίνδυνο τόσο την πρόκληση πυρκαγιών, όσο και τη δυσκολία στην πρόσβαση των ιδιοκτησιών, ενώ παράλληλα, η συντήρηση στους ασφάλτινους δρόμους είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα τον σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων.

  

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών, καθώς η θαλάσσια περιοχή είναι σε εγκατάλειψη, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που εκφράζονται φόβοι ότι η θάλασσα θα φθάσει να… καταπιεί τα σπίτια εφόσον δεν έχει γίνει καμία μελέτη και κανένα έργο για την προστασία των κατοικιών! Ειδικά στα Τσουκαλεϊκα, το υπάρχον λιμανάκι έχει εγκαταληφθεί στη μοίρα του, με τη θάλασσα να έχει κλείσει την πρόσβαση σε αυτό, δημιουργώντας ταυτόχρονα κι εστίες μόλυνσης.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για μελέτη αποχέτευσης, αλλά και για μελέτες για αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και σχολικά κτίρια. Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση και για την ανάγκη διανοίξεων δρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση ή απομάκρυνση πολιτών σε έκτακτες περιπτώσεις.

      

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως οι αγροτικοί δρόμοι είναι εγκαταλελειμμένοι και απόδειξη αυτού αποτελεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή πάνω από τα Καμίνια και τη ΝΕΟ, η οποία είχε υποστεί κατολίσθηση πριν από 10 χρόνια περίπου, προκαλώντας τότε ολοσχερείς  ζημιές σε σπίτια και χωράφια με λιοστάσια. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως από τον Δήμο Πατρέων και πέραν τούτου όταν ο εργολάβος που κατασκευάζει τη ΝΕΟ, έκανε πρόταση να προχωρήσει σε επισκευές με δικά του έξοδα – χωρίς ο Δήμος να βάλει ούτε ένα ευρώ – οι υπεύθυνοι στη Δημοτική Αρχή του το αρνήθηκαν!

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και προσωιπκά ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των Καμινίων και των Τσουκαλεϊκων, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους.