Ενα σχόλιο πριν κι ένα σχόλιο μετά το φετινό Πατρινό Καρναβάλι

Με το ξεκίνημα (24/1):

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού αποτέλεσε αφετηρία πολλών επικριτικών και δυσμενών σχολίων για τη Δημοτική αρχή, η οποία είναι η διοργανώτρια του θεσμού. Το περιεχόμενό της, σύμφωνα με την άποψη πολλών, δεν ήταν αυτό που αρμόζει στην πόλη μας, μια πόλη που θέλει να υπερηφανεύεται ότι διοργανώνει το καλύτερο Καρναβάλι στην Ελλάδα κι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αφενός η παντελής έλλειψη αισθητικών υπερβάσεων, φαντασίας και καινοτομιών και η εμμονή σε ξεπερασμένα μοτίβα που δεν συγκινούν πια κανέναν και αφετέρου η απουσία συνεννόησης και επικοινωνίας με τους βασικούς φορείς του Πατρινού Καρναβαλιού που δεν είναι άλλοι από τα πληρώματα που παρελαύνουν, αποτελούν τους δυο βασικούς παράγοντες του όχι καλού παραγόμενου αποτελέσματος. Ας ελπίσουμε, η τελετή λήξης να μας βρει όλους ικανοποιημένους. Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θέλει ένα Πατρινό Καρναβάλι σύγχρονο, με νέες ιδέες και πλούσιες δράσεις, το οποίο θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εκτοξεύσει την πόλη μας στην κορυφή του κόσμου. Και γι΄ αυτόν το λόγο θα συνεργαστούμε με όλους τους πατρινούς καρναβαλιστές και θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Το Καρναβάλι απαιτεί εξωστρέφεια, συνεργασία, κέφι και όραμα. Το 2024 θα έχουμε εμείς την ευθύνη διοργάνωσης του σπουδαίου θεσμού και θα μας περιμένουν τελετές έναρξης αντάξιες της Ιστορίας της Πάτρας.

Ως απολογισμός (27/2):

Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τις υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του φετινού καρναβαλιού. Ειδικότερα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην 6η ΥΠΕ και σε όλους τους υγειονομικούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και ειδικότερα σε όσους απασχολούνται στην καθαριότητα, στους δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ που κάλυπταν νυχθημερόν όλα τα δρώμενα και σε κάθε άλλον που προσέφερε τις υπηρεσίες του. Αξίζουν όμως ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οι διοργανωτές και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που με το κέφι και τη ζωντάνια τους στήριξαν τον θεσμό.
Το καρναβάλι τελείωσε με θετικό πρόσημο. Η μεγάλη συμμετοχή και η ασφαλής διεξαγωγή αποτελούν τα χαρακτηριστικά του. Λάθη και ατέλειες υπήρχαν. Θα τα συζητήσουμε εν ευθέτω χρόνο και με καινοτόμες προτάσεις που θα αφορούν την εξωστρέφεια του μεγάλου αυτού, για την Πάτρα αλλά και για την Ελλάδα, πολιτιστικού γεγονότος, θα διοργανώσουμε το καρναβάλι του 2024.
Χρόνια πολλά και
Καλή Σαρακοστή!