Συναντήσεις στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Παραλίας και Μπεγουλακίου

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, καταγράφοντας προβλήματα και ακούγοντας τα αιτήματα των συμπολιτών μας, προσπαθώντας από την πλευρά της να προτείνει λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πατρινών.
Επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 28/4/2023 τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστίου «Η Δράση» και ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα της περιοχής. Μείζονος σημασίας θέμα το δίκτυο της αποχέτευσης και των ομβρίων υδάτων. Σημαντικά επίσης προβλήματα είναι η κακή οδοποιία με πολλούς χωματόδρομους, η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και η ανάγκη παρεμβάσεων στο Πλατανόδασος. Μοιρασθήκαμε την αγωνία των κατοίκων για την διέλευση του τρένου και τονίσαμε τη θέση μας, αφενός να μη χαθεί η χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί άμεσα αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για την πόλη μας και αφετέρου να διεκδικήσουμε είτε να αυξηθεί το τμήμα της υπόγειας διέλευσης είτε να μην υποβαθμισθεί η αισθητική και το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων από τα έργα της επίγειας διέλευσης. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση τον Πρόεδρο κ. Παύλο Ζαβέρδα και τα μέλη του συλλόγου που με την ενεργή τους παρουσία προσπαθούν το βέλτιστο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής τους. Οφείλει η Δημοτική Αρχή να σταθεί αρωγός στην πολυσχιδή δράση του Συλλόγου.
Επίσης, συναντηθήκαμε με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου (Μύλων) στα φιλόξενα γραφεία του συλλόγου, εκεί όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε τον πρόεδρο Νίκο Κωστή και τα άλλα μέλη. Τα προβλήματα με την οδοποιία της περιοχής, με την καθαριότητα οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων, με την τοποθέτηση εσχάρων σε επικίνδυνα χαντάκια, κ.ά., αποτελούν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, με το μεγάλο, όμως, αίτημα ανάπλασης της πλατείας ακριβώς δίπλα από το ανοικτό γήπεδο του μπάσκετ, να αποτελεί προτεραιότητα. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή έχει αγνοήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για τη δημιουργία ενός χώρου που θα μπορούν να απολαύσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους μερικές ανέμελες στιγμές κι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει προβεί στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, αφήνοντάς το, για ανεξήγητους λόγους, ημιτελές. Από την πλευρά μας, δεν θα μπορούσαμε να μην επικροτήσουμε και τις πολυεπίπεδες δράσεις του Συλλόγου, από το χορευτικό του τμήμα μέχρι την έκδοση ενημερωτικής εφημερίδας και διαπιστώσαμε πόσο σημαντική είναι η οικονομική και όχι μόνο στήριξη μιας τόσο δραστήριας ομάδας πολιτών που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες συνοικίες της Πάτρας.
Οι συναντήσεις με την τοπική κοινωνία θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» να στέκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας.