Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων

Οι συναντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Σβόλη με φορείς της περιοχής συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Σειρά αυτήν τη φορά είχε η επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, εκεί όπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» είχε ενημέρωση από τον πρόεδρό του ΙΤΥΕ, Δημήτρη Σερπάνο.

Το ΙΤΥΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο κι εποπτεύεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, ενώ ασχολείται με στοχευμένη έρευνα για την εκπαίδευση, αναπτύσσοντας λογισμικό για χρήση του Υπουργείου Παιδείας. Εχει αναπτύξει το «My School» για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (πανδημία) και υπάρχουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή όλα τα βιβλία που εξέδιδε παλαιά ο ΟΕΔΒ και μάλιστα με μειωμένο κόστος κατά 50% περίπου.

Παράλληλα, το ΙΤΥΕ κάνει προσπάθεια μέσω συνεδρίων να γίνει γνωστό το έργο του στην περιοχή γιατί σχεδόν αγνοείται. Η συμβολή του στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής είναι πολύ σημαντική και ο Κώστας Σβόλης δεσμεύτηκε στην περαιτέρω στήριξη και προώθηση των δράσεων του ΙΤΥΕ όταν με το καλό αλλάξει η Δημοτική Αρχή στην Πάτρα και αναλάβει τα ηνία της πόλης μας η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη». Η γνώση είναι δύναμη για τον πολίτη κι εκεί ακριβώς θα εστιάσουμε μετά τις 8 Οκτωβρίου, φέρνοντας ανάπτυξη στην πόλη μας.

Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Σερπάνο ήταν και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πάτρα Ενωμένη».