Γιατί δεν ψηφίσαμε τον οικονομικό προϋπολογισμό

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» δεν υπερψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων για το έτος 2024, στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/3/2024.

Υποστηρίζουμε την παρεμβατική, υπέρ της κοινωνίας, πολιτική σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή που στηριζόμενη στην αιτιοκρατία και τις υλιστικές ιδεολογικές της απόψεις, απαρνείται τον παρεμβατισμό αναμένοντας  την ταξική επανάσταση και την αταξική κοινωνία.

Δεν υπερψηφίσαμε τη μείωση των προϋπολογισμένων ποσών για τους άπορους συμπολίτες μας, για τα αθλητικά σωματεία και για τους πολιτιστικούς συλλόγους, δεν υπερψηφίσαμε την έλλειψη πολιτικής για την ανακύκλωση, την απουσία νέων στόχων κοινωνικής πολιτικής, την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος, την απουσία σχεδιασμού για την υλοποίηση του σχεδίου πόλης, την υποκρισία για την είσπραξη οφειλών τρίτων, τη μη δημιουργία νέων σχολείων και αθλητικών χώρων, τη μη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ελπίζουμε τα περίπου 60.000.000 ευρώ από εθνικούς πόρους και πολλά ακόμη από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία να απορροφηθούν,  προς όφελος της πόλης μας.

Παράλληλα, καταγγείλαμε την πολιτική κυβίστηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποδεικνύοντας, με αναφορά σε αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, την υποκριτική της συμπεριφορά.

Τέλος, αποδείξαμε το ψεύδος της  Δημοτικής Αρχής ότι  δήθεν  μείωσε τα δημοτικά τέλη σε όλους τους Πατρινούς. Εκτός αν δεν θεωρεί Πατρινούς τους κατοίκους των Κοινοτήτων:

1) Ελικίστρας, Μοίρας, Σουλίου, Οβρυάς, Σαραβαλίου, Θέας, Καλλιθέας, Κρήνης, Κρυσταλλόβρυσης, Πετρωτού, Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Σελλών, Ψαθοπύργου, Ακταίου, Δρεπάνου, Πλατανίου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχωβιτίκων, Αργυρών, Πιτίτσας και

2) Βραχναιΐκων, Μονοδενδρίου, Καμινίων, Τσουκαλαίκων, Ελικίστρας, Μοίρας, Σουλίου, Οβρυάς, Σαραβαλίου, Κρήνης, Πετρωτού, Παραλίας, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου, Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Σελλών, Ψαθοπύργου, Ακταίου, Δρεπάνου, Πλατανίου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχωβιτίκων, Αργυρών, Πιτίτσας,

όπου αυξήθηκαν, αντίστοιχα, ο οικιακός και ο εμπορικός συντελεστής των δημοτικών τελών (σε σχέση με τις προηγούμενες  Δημοτικές Αρχές).

Ακούμε μονίμως  από τους διοικούντες έναν καταγγελτικό λόγο για τα υποτιθέμενα αστικά κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) και ταυτόχρονα αποποιούνται των ευθυνών τους.

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» επιδεικνύει διαρκώς τη διάθεση συνεργασίας με κάθε υγιή αυτοδιοικητική σκέψη αλλά όχι με την υποκρισία, τον λαϊκισμό και την πολιτική φενάκη.