Η Δημοτική Αρχή να αφήσει την υποκρισία και να παράξει πολιτική

Το εύηχο λέξεων και φράσεων όπως Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) ή Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) δημιουργούν κλίμα ικανοποίησης και ευφορίας στους πολίτες που προσβλέπουν σε ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους.
Είναι, όμως, υποκρισία σε μία πόλη όπως η Πάτρα να μιλάς για βιώσιμη αστική ανάπτυξη όταν:
Δεν έχει λυθεί το θέμα της καθαριότητας (απαιτείται καλύτερη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων και στελέχωση).
Δεν υπάρχει σχέδιο ρύθμισης του κυκλοφοριακού προβλήματος (απαιτούνται μεγάλοι και φυλασσόμενοι χώροι στάθμευσης, πυκνή συγκοινωνιακή σύνδεσή τους με το κέντρο της πόλης και έλεγχος με Δημοτική Αστυνομία).
Υπάρχει αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων με αποτέλεσμα η Ξερόλακκα να μην προβλέπεται να σταματήσει να λειτουργεί ως χώρος ταφής αποβλήτων (απαιτείται οικιακή κομποστοποίηση, ανακύκλωση και κινητά πράσινα σημεία).
Το αποχετευτικό σύστημα στηρίζεται στο παλαιό παντοροϊκό δίκτυο και στη λειτουργία βόθρων με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών (απαιτούνται μελέτες, διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη ΔΕΥΑΠ).
Υπάρχουν περιοχές με προβλήματα ύδρευσης όπως η Κρήνη, το Σαραβάλι, το Άνω Καστρίτσι (απαιτείται καλύτερη αξιοποίηση του ύδατος από το φράγμα Πείρου Παραπείρου).
Το να μιλάς για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη σε μία πόλη που στερείται υποδομών, που έχει βασικές ελλείψεις στην οδοποιία, που το παραλιακό μέτωπο δεν συμπεριλαμβάνει περιοχές όπως τα Βραχνέικα, που το σχέδιο πόλης δεν εφαρμόζεται, που τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνά, που δεν έχουμε ως προτεραιότητα την ενεργειακή μας αυτονομία, που απουσιάζουν σχολικές αίθουσες (υπάρχουν εν έτει 2024 αίθουσες κοντέινερ), που η προσβασιμότητα των ατόμων ΑΜΕΑ είναι προβληματική, που η διάβρωση των ακτών παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα, μάλλον υποκρύπτει υποκρισία.
Υποκρισία, όμως, είναι και να κατακρίνεις τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας και ταυτόχρονα να επιθυμείς να ενταχθείς σε χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2027. Τα, κατά την Λαϊκή Συσπείρωση, αστικά μας κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που επικρατούν στις κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Οφείλει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων να το αντιληφθεί, να το σεβαστεί και χωρίς λαϊκισμούς και ιδεολογικές εμμονές να συνεργαστεί επ’ ωφελεία της κοινωνίας.
Οι ποικίλες εύηχες λέξεις αποδεικνύουν τη μοναδικότητα της γλώσσας μας αλλά πρέπει και η Δημοτική Αρχή να αποδείξει ότι παράγει πολιτική προς όφελος του πολίτη.