Η εθελοντική δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς

Η εθελοντική δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού,  στην οποία στηρίζεται η μεταμόσχευση οργάνων που για πολλούς ασθενείς παραμένει η μοναδική θεραπευτική λύση. Ειδικά για τη δωρεά μυελού των οστών η διαδικασία είναι απλούστατη, δεν υφίσταται κίνδυνος και απαιτείται ελάχιστος χρόνος. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μην παρακολουθήσουμε τη σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε το Σάββατο 4/11/2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, εκεί όπου ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες  ομιλίες κι εστάλησαν σπουδαία μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ομιλος Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου, με τη δραστήρια πρόεδρό του Μαρία Ασημακοπούλου, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», το οποίο είναι κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ομιλητές ήταν ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Χειρουργικής  και Μεταμοσχεύσεων  Ανδρέας Τζάκης και οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και Νικόλαος  Καρύδης, οι οποίοι ανέπτυξαν πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα γύρω από τις μεταμοσχεύσεις και  την εθελοντική δωρεά οργάνων και μυελού των οστών.

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Παντελίδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των μεταμοσχεύσεων.

Συγχαρητήρια και στους χορηγούς της εκδήλωσης.