Η «Πάτρα Ενωμένη» δυναμικό «παρών» σε εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας – Φωτογραφίες

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» βρίσκεται σταθερά δίπλα στους φορείς, τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας. Η παρουσία του επικεφαλής Κώστα Σβόλη, δημοτικών συμβούλων και μελών της παράταξής μας στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που είναι συνεχείς ως είθισται αυτό το διάστημα, συμβολίζει πάνω από όλα τη στενή σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, η «Πάτρα Ενωμένη» έδωσε «παρών»:

– Στην κοπή της βασιλόπιτας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Ο Κώστας Σβόλης δήλωσε τα εξής: «Η εκδήλωση, μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Πολυφωνικής. Ένας πολυδύναμος Καλλιτεχνικός Οργανισμός, με πολυσχιδή δραστηριότητα που παράγει και προάγει τον πολιτισμό, στηρίζοντας την κοινωνία. Με ανθρωποκεντρικό πρόσημο αποτελεί ταυτόχρονα και μια ζωντανή διαφήμιση όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τη χώρα μας. Αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια άπαντες και ιδιαιτέρως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Σταύρος Σολωμός και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Κόττορος. Η δημοτική μας παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εύχεται σε όλα τα μέλη και φίλους της Πολυφωνικής καλή χρονιά και να έχουν υγεία και δύναμη ώστε η προσφορά τους να είναι αέναη».

– Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Οπως δήλωσε ο Κώστας Σβόλης: «Είναι ένας δραστήριος σύλλογος που διατηρεί τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Ένα κύτταρο που παράγει και προάγει τον πολιτισμό στηρίζοντας την κοινωνία και στον τομέα της κοινωνικής συνοχής. Οφείλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούμε δίπλα τους στο πρόβλημα της στέγασης τους συλλόγου. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αξίζουν την έμπρακτη συμπαράσταση από όλους μας. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Φώτη Παπαθεοδώρου».

– Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ολυμπιάδας. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Γιώργος Μαντζουράνης και Φίλιππος Παπαγεωργίου εκπροσώπησαν την «Πάτρα Ενωμένη» κι έκαναν και απονομές, ο μεν πρώτος στον παλαίμαχο αθλητή στίβου και πανελληνιονίκη στα εμπόδια Γιάννη Λαμπρόπουλο και ο δεύτερος στον πρωταθλητή στις μεγάλες αποστάσεις βάδην Γιάννη Καυκά. «Παρών» και το μέλος της «Πάτρα Ενωμένη» Χρήστος Μπακαλάρος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ολυμπιάδας, αλλά και το μέλος μας Ηλίας Χατζής.

– Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλοκάμπου. Η δημοτική μας σύμβουλος Μάχη Σιώρου εκπροσώπησε την παράταξη και μετέφερε τις ευχές και τη στήριξη της «Πάτρα Ενωμένη». «Είμαστε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μάχη Σιώρου.

 

– Στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος του χωριού Σελλών. Ο Κώστας Σβόλης έδωσε «παρών στο μνημόσυνο που τελέστηκε  στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σελλών για τους πεσόντες  του ολοκαυτώματος της 1/1/1944 από τα Γερμανικά  στρατεύματα κατοχής και τόνισε τα εξής: «Στην εξαιρετική  ομιλία του κ. Γεώργιου Γιάχου, απόγονου εκτελεσθέντος, αποτυπώθηκε πλήρως ο αγώνας και η αυτοθυσία των ηρώων μας. Η ελευθερία μας, οφείλεται στο αίμα πολλών κι οφείλουμε όχι μόνο να τους τιμούμε, αλλά και να τους έχουμε ως οδηγό στον αξιακό μας κώδικα. Ευχαριστούμε το Τοπικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δημήτρη Αγγελόπουλο για τη φιλοξενία τους». «Παρών» και  ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Οικονόμου, και τα μέλη της «Πάτρα Ενωμένη» Ανδρέας Ζάγκλας και Γιώτα Αγγελοπούλου.

– Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας  του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας. «Ο Προσκοπισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία με ποικίλες δράσεις και ταυτόχρονα διαπαιδαγωγεί και συνεισφέρει στη διάπλαση χαρακτήρων», δήλωσε ο Κώστας Σβόλης και πρόσθεσε τα εξής: «Ενισχύεται η προσωπικότητα του παιδιού, δημιουργούνται φιλίες, αναπτύσσεται εθελοντισμός, ομαδικότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, περιβαλλοντική συνείδηση, συναισθηματική νοημοσύνη, σεβασμός στη διαφορετικότητα και καλλιεργούνται αξίες και ιδανικά. Ως παλιός πρόσκοπος και βαθμοφόρος οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που είχα να ζήσω εμπειρίες αξέχαστες αλλά και δημιουργικές. Η δημοτική μας παράταξη εύχεται το 2ο Σύστημα Προσκόπων να τα χιλιάσει και να συνεχίζει να χαρίζει στην κοινωνία μας  την πολύτιμη στήριξή του». Ανάμεσα στους παρόντες και το μέλος της «Πάτρα Ενωμένη» και στέλεχος της επιτροπής εορτασμού του 2ου Συστήματος Προσκόπων Λεωνίδας Ευφραιμίδης.

 

– Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Χειμερινών κολυμβητών στην Πλαζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Συλλόγου είναι το μέλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Μαρία Οκτάρα, η οποία υποδέχθηκε όλους τους φίλους της χειμερινής κολύμβησης και ανάμεσά τους τη δημοτική μας σύμβουλο Μάχη Σιώρου.