Η Πάτρα ως προορισμός CITY BREAK

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της πολύ σημαντικής ημερίδας «Η Πάτρα ως προορισμός CITY BREAK» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στις 28.6.2023. Αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα και προτάθηκαν ιδέες που άπτονται του τουρισμού και πρέπει να αξιοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι το βασικό εργαλείο για να ξεπερνά ή χώρα μας τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες. Η πόλη μας, δυστυχώς, έχει μηδαμινό τουριστικό αποτύπωμα. Εμείς, ως δημοτική παράταξη και ευελπιστούμε και ως νέα δημοτική αρχή, θέλουμε την τουριστική ανάπτυξη που με τη σειρά της θα ενισχύσει την εστίαση, θα στηρίξει τους ξενοδόχους και θα βοηθήσει γενικότερα την τοπική κοινωνία. Θα αναζητήσουμε τον τουρισμό αναψυχής, τον τουρισμό κρουαζιέρας, θα στηρίξουμε τη δημιουργία μαρίνας για τα σκάφη αναψυχής, θα είμαστε αρωγός στην Εκκλησία μας για θρησκευτικό τουρισμό, θα συνδράμουμε το Πανεπιστήμιό μας για διεξαγωγή πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων και γενικότερα θα υποστηρίξουμε κάθε μορφής τουρισμού.
Απαραίτητη η ευκολία προσέγγισης της πόλης μας, κυρίως από το αεροδρόμιο του Αράξου που θα πρέπει να αναβαθμισθεί και να γίνει το αεροδρόμιο της πόλης μας. Αναπτυξιακή ώθηση θα δώσουν η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος, η έλευση του τρένου αλλά και η δημιουργία υδατοδρομίου.
Για την παράταξή μας θεωρείται απαραίτητη η θέσπιση Αντιδημαρχίας Τουρισμού που απουσιάζει από την πόλη μας. Κάποιοι έχουν ιδεολογικές παρωπίδες και έχουν άλλη άποψη για το τι σημαίνει τουρισμός και ανάπτυξη. Εμείς, όμως, θα επιδιώξουμε να αλλάξει όψη η πόλη μας και να αναβαθμίσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Γιατί το θέλουμε και το μπορούμε.