Η πολύωρη μάχη με τις φλόγες και η αλληλεγγύη των συμπολιτών μας

Τώρα που η πολύωρη μάχη με τις φλόγες έλαβε τέλος για τους συμπολίτες μας στην περιοχή Γηροκομειό, έπειτα από τις δρακόντειες προσπάθειες που κατέβαλαν οι δυνάμεις κατάσβεσης, οφείλουμε όλοι να εκφράσουμε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» σε όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου και συνέβαλαν στο να σωθούν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές, αλλά και περιουσίες.

Η φωτιά προκάλεσε καταστροφές, αλλά αν δεν υπήρχε η παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής από ξηράς και αέρος και φυσικά της ΕΛΑΣ, του Στρατού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του προσωπικού του Δήμου Πατρέων και της πολιτικής προστασίας γενικότερα, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν αρνητικά.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει, όμως, και στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, στους υγειονομικούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στους εθελοντές, σε όλον αυτόν τον κόσμο που από την πρώτη κιόλας στιγμή έσπευσε στα μέτωπα της πυρκαγιάς για να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και σε ό,τι χρειαζόταν. Απέδειξαν ότι με την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα τα καταγράψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Ως δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» βρεθήκαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή στα πύρινα μέτωπα, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους πολέμησαν με τις φλόγες κατά τη χθεσινή ημέρα και ευχόμαστε παράλληλα να μην ξαναβιώσουμε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις. Για να πραγματοποιηθεί αυτό επιβάλλεται να εντείνουμε συνεχώς τις προσπάθειές μας, να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας και πρόληψης της πυρκαγιάς!

Υ.Γ.: Σχετικά με τη δήλωση  του Δημάρχου Πατρέων περί ευθυνών, θα παρακαλούσαμε τον Δήμαρχο να μας αποσαφηνίσει: σε τι ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και  ΠΑΣΟΚ; Στην εκδήλωση της πυρκαγιάς ή στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της;