Μαζική στήριξη στον Κώστα Σβόλη στην εκδήλωση της 6ης Φεβρουαρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Η ημέρα που αναδείχθηκε η μεγάλη δυναμική του υποψήφιου Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Σβόλη. Και το λέμε αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», το ξενοδοχείο «Αστήρ» πλημμύρισε από πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου, αλλά και – το σημαντικότερο – ιδεολογικής αφετηρίας, γεγονός που έκανε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να αναφωνήσει από μικροφώνου: «Γουάου! Τι κόσμος!».

KOSTAS SINIS

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Κώστας Σβόλης έθεσε τους άξονες του προγράμματός του ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους και κυρίως από τους θεσμικούς φορείς που είχαν δώσει «παρών» και άπαντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πατρινό καρδιολόγο και επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη».

Παραθέτουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις με τη σειρά που έγιναν εκείνη την ημέρα:

Ανδρέας Κατσανιώτης (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, σήμερα βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ): «Ο Κώστας Σβόλης ανέλαβε να οδηγήσει την Πάτρα Ενωμένη στο νέο αυτοδιοικητικό της δρόμο. Ανθρωπος με δράση, επιστήμονας με διείσδυση στην κοινωνία, άφθαρτος, γνώστης των προβλημάτων της πόλης. Ο Κώστας ακούει χωρίς διακρίσεις όλα τα στραβά της κοινωνίας. Χτίζει από την αρχή αυτό που όλοι πιστέψαμε. Η παράταξη συνεχίζει απαρέγκλιτα να πορεύεται με τις αρχές και τις ιδέες της. Ανοικτή για όσους πιστεύουν σε αυτές και προσηλωμένη σε στόχους για μια νέα, σύγχρονη και κοινωνικά δίκαιη πόλη. Αυτή η παράταξη έχει χώρο για πολλούς και ο Κώστας ξέρει το πώς θα τους οδηγήσει, με κοινό τόπο στις αρχές και τις ιδέες που εξασφάλισαν σταθερά βήματα μέσα στον χρόνο».

Αγγελος Τσιγκρής (πρώην βουλευτής Αχαΐας ΝΔ): «Είναι μια εξαιρετικά μεγάλη για τις εποχές συγκέντρωση. Αν ήμουνα στο επιτελείο του φίλου μου του Κώστα Σβόλη θα έλεγα ότι η επόμενη συγκέντρωση θα πρέπει να γίνει σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο, ενδεχομένως σε γήπεδο. Ενας καλός άνθρωπος, ένας καλός επιστήμονας, ένας τίμιος αγωνιστής. Σε κανένα δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα να πει γι΄ αυτόν άσχημη κουβέντα. Αφήσαμε τα πάντα σήμερα για να είμαστε όλοι δίπλα στον Κώστα».

KOSTAS SINIS

Ιάσονας Φωτήλας (βουλευτής Αχαΐας ΝΔ): «Είναι μια υπέροχη εκδήλωση. Δημοσκοπικά θα μπορούσαμε να την πούμε και ως παράσταση νίκης. Αν μέχρι τώρα κάποιος διεκδικούσε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα το κεφάλαιο αυτό κλείνει. Αυτή είναι η δημοτική μας παράταξη, αυτή θα στηρίξουμε όλοι και αυτή θα νικήσει στις επόμενες εκλογές. Πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πόλη, μπορούμε, όμως, να αλλάξουμε την πόλη μας».

KOSTAS SINIS

Χριστίνα Αλεξοπούλου (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τότε βουλευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας): «Το Πάτρα Ενωμένη είναι ακριβώς γι΄ αυτό που βλέπουμε όλοι σήμερα εδώ! Το όνομα αυτής της παράταξης είναι σε μια εικόνα αυτό που βλέπει κανείς από αυτό το βήμα. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η επόμενη εκδήλωση της Πάτρα Ενωμένη θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου και η πλατεία Γεωργίου θα είναι όπως την έχουμε ονειρευτεί. Κώστα, το 2023 να είναι η χρονιά σου!».

KOSTAS SINIS

Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): «Γουάου! Αυτό πραγματικά είναι συγκέντρωση! Αυτό πραγματικά είναι μια εμφάνιση στην οποία το καλή επιτυχία δεν είναι ευχή, αλλά πρόβλεψη! Ανθρωποι που αγαπάνε τον τόπο τους, άνθρωποι που παραμερίζουν τις διαφορές τους, έκαναν πραγματικότητα αυτή την εκδήλωση. Δεν θα μείνουμε μόνο στις ευχές. Είμαστε εδώ για να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα. Ο Κώστας γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Ε, η αλλαγή θέλει τον… απέκη της, τι να κάνουμε;!».

KOSTAS SINIS

Χαράλαμπος Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): «Στηρίζω με την καρδιά μου και την ψυχή μου. Με τον Κώστα Σβόλη έχουμε περπατήσει μαζί. Δεν είναι άνθρωπος των μηχανισμών και του κομματικού σωλήνα. Είναι ένας άνθρωπος μέσα από την κοινωνία. Ενας ελεύθερος επαγγελματίας με τον οποίον έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε πιο κάτω από πολλές πόλεις τις οποίες θαυμάζουμε κι όμως εδώ δεν τα έχουμε καταφέρει».

KOSTAS SINIS

Ανδρέας Φίλιας (αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών): «Πάντα πίστευα ότι αυτοί που ασχολούνται και ηγούνται στην αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μέσα από την αυτοδιοίκηση. Το μοντέλο αυτό ξεκίνησε με τον Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τώρα συνεχίζεται στον Δήμο Πατρέων με έναν εξαιρετικό άνθρωπο και καλό φίλο από το Δημοτικό ακόμη. Για να δούμε επιτέλους την Πάτρα όπως την φανταζόμαστε. Η αποψινή συγκέντρωση τα λέει όλα».

KOSTAS SINIS

Τάκης Παπαδόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Η Πάτρα Ενωμένη έκανε όλα αυτά τα χρόνια μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, με ιδέες και προτάσεις. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε καμία από αυτές και αυτό ήταν ένα μεγάλο μείον. Με τον Κώστα και τα άλλα άξια και δυναμικά στελέχη της παράταξης, μας συνδέουν αγώνες από το σχολείο, κοινωνικοί και πολιτικοί. Το σύνθημα «Μπορούμε» πρέπει να το πιστέψουν όλοι οι πατρινοί και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη».

KOSTAS SINIS

Φωκίων Ζαϊμης (αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας): «Στηρίζουμε τον Κώστα Σβόλη, έναν καλό φίλο, έναν άρτιο επιστήμονα κι έναν άνθρωπο με όραμα για την Πάτρα. Η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση φανερώνει τη δυναμική που εκφράζει πλέον αυτή η προσπάθεια, η οποία προέρχεται μέσα από την ίδια την κοινωνία».

Αντώνης Κουνάβης (πρόεδρος ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ): «Κάποιοι όταν έρχονται οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης εναγωνίως τρέχουν για να πάρουν το λεγόμενο χρίσμα. Το χρίσμα στον Κώστα Σβόλη το δώσατε όλοι εσείς σήμερα. Αυτή είναι η δική σας απάντηση. Ότι η κοινωνία είναι μπροστά από τα κόμματα. Πριν λίγους μήνες κάποιοι παρουσίασαν μια δήθεν σωτήρια υποψηφιότητα για την Πάτρα, αλλά εσείς αποδεικνύετε ότι ο Κώστας Σβόλης με τη στήριξη όλων μας και φυσικά της κομματικής μας οργάνωσης, μπορεί να τα καταφέρει».

KOSTAS SINIS

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας): «Εκτός από «Μπορούμε!» που είναι το σύνθημα της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη, το θέλουμε κιόλας. Τέτοιες εκδηλώσεις είχαν να γίνουν πάρα πολλές 10ετίες. Φίλε Κώστα, η επιτυχία σήμερα, σου παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως».

KOSTAS SINIS

Νίκος Παπαδημάτος (πρώην επικεφαλής «Πάτρα Ενωμένη», πρώην βουλευτής Αχαϊας ΝΔ): «Η πολιτική μου εμπειρία λέει ότι οι αγώνες θέλουν τρία πράγματα. Συνέπεια, συνέχεια κι ενότητα. Εγώ από την πλευρά μου, από το 2019 διασφάλισα τη συνέπεια και τη συνέχεια. Με τον Κώστα Σβόλη διασφαλίζεται και η ενότητα. Με αυτό το τρίπτυχο αν πάμε, θυμηθείτε με, στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο δεύτερος βγαίνει Δήμαρχος. Από εμάς εξαρτάται αν θα είμαστε ο ένας από τους δύο. Από την πλευρά μου θα είμαι «παρών» με όλες μου τις δυνάμεις, μέχρι την καταμέτρηση και της τελευταίας ψήφου της δεύτερης Κυριακής. Ο Κώστας Σβόλης έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας, που τυγχάνει να έχει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας».

KOSTAS SINIS

Γιάννης Καρβέλης (διοικητής 6ης ΥΠΕ): «Κυκλοφορώ στην Πάτρα κι ακούω ότι έχουμε για Δήμαρχο έναν καλό άνθρωπο κι έναν καλό γιατρό. Ε, αυτός, λοιπόν, είναι ο Κώστας Σβόλης. Ο καρδιολόγος, ο άνθρωπος, που έχει δώσει αγώνες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ήταν μαζί μας σε όλη την περίοδο της πανδημίας. Ηταν πάντα εθελοντής σε ό,τι κι αν κάναμε».

KOSTAS SINIS

Αννα Μαστοράκου (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών): «Με τον Κώστα Σβόλη είμαστε συνοδοιπόροι στον Ιατρικό Σύλλογο. Είναι πρακτικό μυαλό, έχει δημιουργική σκέψη, είναι αυτό που χρειάζεται η Πάτρα αυτήν τη στιγμή. Θεωρώ ότι ο Δήμος πάσχει από μια χρόνια νόσο και είναι μια ιατρική υπόθεση και μάλιστα από καρδιολόγο. Ο Κώστας έχει μια καινοτόμα θεραπεία, η οποία είναι η μόνη λύση για να απαλλάξει την πόλη από το τέλμα».

KOSTAS SINIS

Πλάτωνας Μαρλαφέκας (πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας): «Εγώ θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον Νίκο Παπαδημάτο γιατί αυτή η παράταξη άνοιξε τον δρόμο κι έπεισε τον Κώστα Σβόλη να ασχοληθεί με τα κοινά. Χρόνια μιλάμε μαζί του και πάντα του λέγαμε να κάνει την κίνησή του. Είναι καθαρός άνθρωπος, νέος άνθρωπος, δεν έχει κάποιο βαρίδιο όπως λέμε στην πολιτική. Πρέπει να φέρουμε κι άλλους κοντά του όλοι μας. Αυτό που λέω και επιχειρηματικά στο Επιμελητήριο είναι ότι είμαστε δυστυχώς η 23η οικονομία. Πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε. Παίζει μεγάλο ρόλο η Δημοτική Αρχή στο να αλλάξει το ρου της Ιστορίας αυτής της πόλης».

KOSTAS SINIS

Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης μας: