Μήνυμα νίκης στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο OPEN TV

Μήνυμα αλλαγής στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας έστειλε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης μέσα από την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Κ. Σβόλη στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη είχαν ως εξής: «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ θετικά. Η στήριξη και από την παράταξη του σπιράλ και από την Κεντροαριστερά, μας κάνει να αισιοδοξούμε. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ντέρμπι και θα παιχθεί στο νήμα. Ο κ. Πελετίδης είναι ΚΚΕ. Είναι εγκλωβισμένος σε μια ιδεοληψία και αρνείται ο,τιδήποτε αναπτυξιακό. Από το 2019 έχει λάβει 6.000 λιγότερες ψήφους. Εμείς αντίθετα σχεδόν διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας. Θέλουμε μια πόλη φιλική στον πολίτη, να έχουμε μια καλή καθημερινότητα. Δεν έχουμε λύσει βασικά προβλήματα, όπως η καθαριότητα, τα απορρίμματα και το κυκλοφοριακό. Αρνείται τη Δημοτική Αστυνομία. Το θεωρεί όργανο καταστολής. Δεν έχουμε μια πόλη ελκυστική για τον επισκέπτη».

Και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας πρόσθεσε τα εξής σε ό,τι αφορά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο: «Το Στάδιο έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στον Δήμο από παλιότερες κυβερνήσεις. Να σας πάω μια βόλτα σε δημοτικά γήπεδα να δείτε τι κακή εικόνα υπάρχει. Δεν υπάρχουν μπασκέτες για πολλά χρόνια. Μη στεκόμαστε μόνο σε μια εικόνα επικοινωνιακή, αλλά στη συνολική εικόνα της πόλης. Το 2022 ήταν να δώσει 120.000 ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία της Πάτρας και δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Είμαι αντιπρόεδρος στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Ζητήσαμε μια βοήθεια να πάει η ομάδα μας στην Κρήτη να αγωνιστεί και μας αρνήθηκε».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας στάθηκε και στην έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής εκ μέρους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: «Δεν είσαι ιδεοληπτικός όταν αρνείσαι τον τουρισμό κρουαζιέρας; Οταν αρνείσαι τη δημιουργία μια σύγχρονης μαρίνας; Όταν δεν θες τον θρησκευτικό τουρισμό; Όταν σου παρέχει η Περιφέρεια τη δυνατότητα ενεργειακής αυτονομίας και δωρεάν ρεύματος κι εσύ αρνείσαι να συνδεθείς με την ενεργειακή κοινότητα για να δώσεις ρεύμα στους ευάλωτους πολίτες, πως μπορείς να χαρακτηριστείς; Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το χρήμα, έχει να κάνει με το κακό κεφάλαιο και μένουμε πολύ πίσω σαν πόλη. Το Αρσάκειο είναι το νέο Δημαρχείο. Είμαστε στον 6ο χρόνο ανακαίνισης και ακόμη να παραδοθεί. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου παραδόθηκε πολύ πιο σύντομα. Θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις με όρους του Δήμου. Θέλουμε θέσεις εργασίας. Θέλουμε απορρόφηση των χρημάτων από την Ευρώπη και από το κράτος. Υπάρχει δυστυχώς εργαλειοποίηση της φτώχειας».