Να δοθούν απαντήσεις για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πατρών

Ερώτηση για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πατρών κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας της 26ης Απριλίου η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Μάχη Σιώρου. Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πατρών ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών το 1977 και λειτούργησε με πλούσιο και σπάνιο λαογραφικό υλικό.
Το Μουσείο στεγάσθηκε αρχικά σε νεοκλασικό κτίριο της Οδού Ρήγα Φεραίου έως τον Αύγουστο του 1983 και μετέπειτα σε αίθουσα του Σκαγιοπουλείου.
Το 2011 αποφασίστηκε να δωρηθεί το σύνολο των εκθεμάτων στον Δήμο Πατρέων με τη βασική προϋπόθεση ότι το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο σε πολίτες και ειδικά σε μαθητές μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η Δημοτική Αρχή, το 2012, αποδέχτηκε τη δωρεά και πρότεινε τη στέγαση του Μουσείου στην αίθουσα Hansen του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Η τελική παραλαβή των εκθεμάτων, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, έλαβε χώρα στις 5/2/2014 ενώ το Μουσείο λειτούργησε από τις 20/6/2013 στον χώρο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Το Μουσείο τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε μέχρι που σταμάτησε η λειτουργία του τελείως.
Ας απαντήσει η Δημοτική Αρχή στα κάτωθι ερωτήματα:
1) Ποιο είναι το σύνολο των εκθεμάτων του Μουσείου και που φυλάσσονται;
2) Τηρήθηκε πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των εκθεμάτων;
3) Φυλάσσονται με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και συντήρησης και ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης και φύλαξης;
4) Πότε θα επαναλειτουργήσει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και σε ποιο χώρο θα στεγασθεί;».