«Να δοθούν περισσότερα χρήματα για τρόφιμα στους ευάλωτους συμπολίτες μας»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης προχώρησε στην εξής τοποθέτηση: «Η δημοσιοποίηση και η κριτική που ασκήσαμε ως Δημοτική Παράταξη στη Δημοτική Αρχή για τα μικρά ποσά που δαπανά για τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες ενόχλησε κάποια στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα προτιμούσαμε να ενοχλούνται από τα πεπραγμένα τους και για του λόγου το αληθές ας ανατρέξουν στα αντίστοιχα οικονομικά απολογιστικά στοιχεία, του 2018 και 2019, του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ). Θα αντιληφθούν ότι με λιγότερα έσοδα, ο ΚΟΔΗΠ δαπανούσε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα από ότι δαπανά τα τελευταία χρόνια. Αφού είναι η ίδια Δημοτική Αρχή από το 2014 και εντεύθεν, ας μας απαντήσουν: μειώθηκαν οι ανάγκες στήριξης των ευάλωτων πολιτών;

Μονίμως, η Δημοτική Αρχή αρέσκεται στο να καταγγέλλει την κεντρική διοίκηση και να αποποιείται των ευθυνών της.

Όταν ζητάμε να δοθούν περισσότερα χρήματα για τρόφιμα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, απαντούν ότι φταίνε τα αστικά κόμματα.

Όταν ζητάμε να στηριχθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας,  απαντούν ότι φταίει ο καπιταλισμός.

Όταν ζητάμε να δοθούν οικονομικά βοηθήματα στους απόρους, απαντούν ότι φταίνε οι  κυβερνήσεις.

Και όταν τους απαντάμε ότι η κυβέρνηση ψηφίζεται από τον λαό τότε απαντούν ότι έκανε λάθος ο λαός.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!».