Ναι στη συνέργεια, όχι στις μικροκομματικές σκοπιμότητες

Η πολιτική σκέψη, αλλά και η ιδεολογία είναι εκ των ων ουκ άνευ στοιχεία που συνοδεύουν σκέψεις, πράξεις και συμπεριφορές όσων ασχολούνται με τα κοινά. Αυτό, κυρίως, ισχύει για πολιτικά πρόσωπα που στοχοπροσηλώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού ζητούμενο είναι  η κομματική ιδεολογία να μην  αποτελεί τροχοπέδη σε ότι ζητά η κοινωνία και απαρέγκλιτα να μην υπάρχουν κομματικές παρωπίδες. Στον Δήμο Πατρέων διαπιστώνει κανείς ότι η σημερινή δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μονίμως να καταγγέλλει το κεντρικό κράτος και τα κόμματα που ασκούν, αλλά και έχουν ασκήσει στο παρελθόν κεντρική διοίκηση, εργαλειοποιώντας τους ευάλωτους πολίτες. Ας θυμηθούμε ότι στάθηκε απέναντι στους εργαζομένους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ότι κατάργησε το δεκατιανό στους άπορους μαθητές, ότι από ποσό 90.000 ευρώ για οικονομικά βοηθήματα για τους απόρους δε δαπάνησε ούτε ένα ευρώ το 2022, ότι διανέμει τρόφιμα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ανά 70 ημέρες (ο πλήρης ευτελισμός τους), ότι καταγγέλλει την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμεί την ενεργειακή μας αυτονομία και πολλά ακόμη που δεν περιποιούν τιμή για κάθε εμπλεκόμενο με τα κοινά. Η σημερινή δημοτική αρχή έλαβε το 2019 την έγκριση να διοικήσει, από πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν υιοθετούν τη μαρξιστική ιδεολογία, αλλά διοικεί μόνο για όσους συμπορεύονται μαζί της  ιδεολογικά.

Οφείλουμε να εξάρουμε τη στάση  δημοτικών παρατάξεων που εναντιώθηκαν στην προσχηματική και κατ΄ επίφαση λαϊκή πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής. Τα χρόνια λιμνάζοντα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας.

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» προτάσσει την κοινή λογική, τον μέσο νου, τη διάθεση προσφοράς, το ήθος, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη μετριοπάθεια και τη συνέργεια. Δεν θεωρούμε ότι τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας έχουν κομματικά και ταξικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τον οποιονδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να συνδράμει την προσπάθειά μας. Δεν επιθυμούμε να είμαστε δημοτική αρχή μερίδας των Πατρινών. Επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση για όλους τους συμπολίτες μας. Στην προσπάθεια αυτή  δεν περισσεύει κανείς, αποκρούοντας παράλληλα τοξικές και εμμονικές συμπεριφορές.