«Ναι» στο αίτημα αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης και της στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών

Το δικαίωμα να διεκδικείς κρατική χρηματοδότηση για τον δήμο σου καθίσταται υποχρέωση όταν απουσιάζουν οι κομματικές παρωπίδες.

Είναι γεγονός ότι για μνημονιακούς λόγους οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά πολύ. Η κεντρική διοίκηση οφείλει, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (άρθρο 259), να αυξήσει τη χρηματοδότηση σε αντιστοιχία με τη βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών, που επέβαλλαν τις περικοπές. Η αποκεντρωμένη διάρθρωση και διοίκηση είναι εκ των ων ουκ άνευ εργαλεία ανάπτυξης.

Ως Δημοτική Παράταξη θεωρούμε δικαίωμα κάθε πολίτη την κινητοποίηση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων θεωρεί ως βέλτιστη τακτική την κινητοποίηση, δίνοντας μάλιστα και τίτλο «μία πόλη στο πόδι», στις σκάλες στην Αγίου Νικολάου. Μόνο που στην κινητοποίηση δεν προβλέπεται συνάντηση με κρατικούς αξιωματούχους ή θεσμικούς φορείς. Γνωστή τακτική όσων ενδιαφέρονται για κινητοποιήσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε κινητοποιήσεις όταν πριν λίγους μήνες επισκέφθηκε την Πάτρα ο Πρωθυπουργός.

Η Δημοτική Αρχή, με εισήγηση (στο Δημοτικό Συμβούλιο) που αναδεικνύει ότι η πόλη μας παρουσιάζει εικόνα εξαθλίωσης, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στο κεντρικό κράτος. Ξεχνά, όμως, ότι διοικεί την πόλη μας 10 χρόνια και έχει σημαντικές ευθύνες. Ξεχνά ότι δεν στήριξε οικονομικά ούτε έναν ευάλωτο συμπολίτη μας. Ξεχνά ότι δεν στήριξε τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Ξεχνά τις απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε. Ξεχνά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που τα μεγάλα κόμματα (ΝΕΑ Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) διεκδίκησαν και διεκδικούν για να μπορεί να επαίρεται για έργα. Ξεχνά ότι  έπραξε ελάχιστα  για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, απορρίμματα, δίκτυο όμβριων υδάτων  και λυμάτων, κ.α.).

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» στηρίζει το αίτημα της αύξησης της κρατικής  χρηματοδότησης και της στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών και συμμετέχει σε οποιαδήποτε διεκδίκηση μέσα από διάλογο και συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς.