Νέα αρχή με ευλογίες από τον Μητροπολίτη μας

Δεκέμβριος 2022. Η αφετηρία στο νέο ξεκίνημα της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την επίσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, εκεί όπου ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης και αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Θεόδωρο Ξυλιά και Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο και τα στελέχη Μιχάλη Κουρέτα και Χρήστο Πλακούδα είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σβόλης: «Δεν ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Ήταν η ανάγκη να δεχτούμε την ευλογία, τις ευχές και τα καλά λόγια του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που μας συνδέουν όπως το κοινωνικό έργο της εκκλησίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο θρησκευτικός τουρισμός, η ανάδειξη μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διαφύλαξη της παράδοσής μας καθώς και της πίστης μας. Η συνεργασία μας θεωρείται δεδομένη. Αλλωστε, εκ Θεού άρξασθαι».
Η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θα είναι σε συνεχή επαφή με την τοπική μας Εκκλησία, καθώς την θεωρεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας.