Οι εκκρεμότητες από τον Δήμο στη ΔΟΥ – Σοβαρές καταγγελίες συμπολιτών μας για τη Δημοτική Αρχή

Γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από συμπολίτες μας ότι οικονομικές εκκρεμότητες ιδιωτών και καταστηματαρχών πέρασαν, πλέον, από τον Δήμο Πατρέων στη ΔΟΥ και ήδη, μετά τον συγκεκριμένο αιφνιδιασμό, έχουν αρχίσει να προκύπτουν σοβαρά θέματα, όπως π.χ. αδυναμία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Εάν οι συγκεκριμένες καταγγελίες των συμπολιτών μας επιβεβαιωθούν, τίθενται αυτομάτως δυο σοβαρά ζητήματα:

Πρώτον, η διπρόσωπη στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία από τη μια πλευρά υποτίθεται ότι κόπτεται για τα δίκαια των πολιτών, αλλά από την άλλη μεταθέτει για ξεκάθαρα μικροπολιτικές σκοπιμότητες την είσπραξη των εκκρεμοτήτων σε άλλη Αρχή.

Και δεύτερον, η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη για τη σκόπιμη, όπως αποδεικνύεται, μη ενημέρωση των συμπολιτών μας. Αυτό που στην ουσία έκανε, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια ήταν να μην ενδιαφέρεται να εισπράξει τις οφειλές οι οποίες προσαυξημένες γίνονται τώρα απαιτητές.

Η θέση μας, εφόσον επαναλαμβάνουμε επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που μας έγιναν, είναι ξεκάθαρη: Καταρχήν, ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη κι όποιος οφείλει, πρέπει να τακτοποιεί την εκκρεμότητα είτε απευθείας είτε με κάποιον λογικό διακανονισμό. Το σημαντικότερο, όμως, από όλα είναι η προσχηματική προεκλογική στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία εκμεταλλεύεται ανθρώπινες αγωνίες και προσβάλει το νοητικό επίπεδο των πατρινών. Κενό ενημέρωσης υπάρχει σε όλα τα θέματα που αφορούν την Πάτρα. Εν έτει 2024 απουσιάζει, δυστυχώς, η επικοινωνία και η συνεργασία με τους πολίτες, oι οποίοι εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής δεν ξέρουν, πλέον, τι… τους ξημερώνει!