Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: «Προϋπολογισμός μιζέριας και κακομοιριάς»

Προ ημερών, ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πατρέων ο Προϋπολογισμός του 2024, και τί διαπιστώσαμε;
Για άλλη μία φορά τα ίδια πράγματα κι ακριβώς απαράλλαχτα. Οπως και όλα τα τελευταία έτη, ε ένας προϋπολογισμός μιζέριας, μεμψιμοιρίας και οπισθοδρόμησης!
Δεν αρμόζει στην πόλη μας -την τρίτη μεγαλύτερη της χώρας- τέτοια καθήλωση.
Χρειάζεται, επειγόντως, να κινηθούμε σε τροχιά ευημερίας με εμπροσθοβαρείς και αναπτυξιακές πολιτικές, μακριά από μικροκομματικές καιροσκοπικές αγκυλώσεις και πολιτικά στερεότυπα του παρελθόντος, που ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Πρέπει, κάποια στιγμή, αυτό το γαϊτανάκι του παραλόγου, των μεταφερόμενων ποσών από την προηγούμενη χρονιά στην επόμενη, να σταματήσει -άμεσα- και τα προϋπολογισθέντα έργα και ποσά να τελειώνουν εγκαίρως , μέσα στα χρονοδιαγράμματά τους.
Δεν περιποιεί τιμή για την πόλη αυτή η τακτική. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής και νοοτροπίας. Πρέπει, όλοι μας, να συνεργαστούμε και να καταρτίσουμε, έστω και την επόμενη χρονιά, εμβληματικά έργα πνοής και αναζωογόνησης, που θ’ αλλάξουν την οικονομική και κοινωνική πορεία της Πάτρας μας, όπως π.χ. αναπτυξιακά έργα στο λιμάνι.
Εν κατακλείδι, θέλω να τονίσω -εμφατικά- ότι η παράταξή μας «Πάτρα Ενωμένη» έχει όραμα και σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πόλης μας και προτίθεται να συνδράμει ενεργητικά και δυναμικά στον δρόμο αυτό, με γνώμονα την ευημερία των επόμενων γενεών.
Φαίνεται πλέον, ξεκάθαρα, ότι η δημοτική αρχή ασκεί απλά μια γραφειοκρατική και διεκπεραιωτική πολιτική, χωρίς όραμα και δημιουργική φαντασία για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Ο τόπος μας δεν αξίζει την ανυποληψία και καταβαράθρωση. Αξίζουμε τα καλύτερα και πρέπει να πολεμήσουμε, σθεναρά, ενωμένοι σαν μια γροθιά για να τα κατακτήσουμε, μακριά από οσφυοκαμπτικές πολιτικές νοοτροπίες.
* Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος είναι αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου (Παράταξη Σβόλη).