Πατρινό Καρναβάλι: Μας αξίζει κάτι καλύτερο…

Η Πάτρα εισήλθε και επίσημα, πλέον, στην Καρναβαλική περίοδο και όλοι εμείς στη δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ευχόμαστε όμορφες στιγμές, καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα και τους Καρναβαλιστές και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους να τους ακούσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους.

Το Πατρινό Καρναβάλι, άλλωστε, είναι ο μεγάλος θεσμός της πόλης μας, που την προβάλλει σε διεθνές επίπεδο και δύναται, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει και μοχλό τουριστικής ανάπτυξης με συνεπακόλουθο οικονομική ευημερία.

Παρακολουθώντας, δυστυχώς, την τελετή έναρξης του φετινού Καρναβαλιού το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου Α΄, τον ενθουσιασμό διαδέχθηκε σχεδόν αμέσως η απογοήτευση και ο προβληματισμός. Ήταν μια εκδήλωση άκεφη, υποτονική και χωρίς ρυθμό, η οποία αντί να παρουσιάσει κάτι καινοτόμο και ενθουσιώδες, κινήθηκε στην πεπατημένη, ενώ χαρακτηρίστηκε και από χτυπητές αστοχίες, όπως π.χ. τα πολιτικά μηνύματα για την Παλαιστίνη, κλπ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε αποκριάτικες εκδηλώσεις υψηλότερου επιπέδου, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με το Καρναβάλι να ανοίγεται σε όλη την κοινωνία της Πάτρας.

Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα παρακολουθούμε και θα συμμετέχουμε έμπρακτα στα τεκταινόμενα, καθώς στο πρόγραμμά μας το Καρναβάλι κατέχει περίοπτη θέση. Μας αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που (δεν) είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου Α΄…