Πολυπληθής παρουσία στην κοπή της βασιλόπιτας του Γορτυνιακού Συνδέσμου

Πολυπληθή παρουσία είχε η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών, που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Παντοκράτορα.

Το «παρών» έδωσαν η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου και οι Παναγιώτης Καρασπήλιος, Αννα Χονδρολέου, Νίκος Φράγκος, Βασίλης Ψυχογιός, Καλλιόπη Γιαννιού και οι Γιάννης και Δημήτρης Αλεξόπουλος, με τον δεύτερο να είναι μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Συνδέσμου στο να διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις της Ελλάδας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τα οποία κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος λειτουργεί επίσημα από το 1905 και δεδομένου ότι στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Γορτυνία, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα και στους νεότερους Γορτύνιους, προκειμένου μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και προγράμματα να διασφαλιστεί η συνέχιση της παράδοσης για τις επόμενες γενιές.