Ψέμα, εμπάθεια και αλαζονεία: Η τέχνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων

Έχει τεθεί, από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αίτημα για στέγαση των δημοτικών παρατάξεων σε δημοτικά κτήρια. Υπήρχε δέσμευση του Δημάρχου ότι με την εκκένωση και μεταφορά των υπηρεσιών στο Δημοτικό Μέγαρο του Αρσακείου θα δοθεί χώρος στις παρατάξεις.
Η παραχώρηση χώρου στις παρατάξεις δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής αφού σύμφωνα με το άρθρο 73, παρ. 9 του Ν. 4555/2018 ορίζεται ότι: «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη».
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/5/2024 ο Δήμαρχος ξέχασε τις δεσμεύσεις του και ανέφερε ότι οι δημοτικές παρατάξεις θα στεγασθούν σε χώρο του κληροδοτήματος Οικονομόπουλου (πρώην Φωλιά) αφού εκπονηθεί μελέτη και αφού εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες. Είναι γνωστό ότι η εκπόνηση μελέτης και η κατασκευή διαρκεί αρκετά χρόνια στον Δήμο μας.
Στη συνέχεια ξέχασε και αυτή τη δήλωση και ανέφερε: «Δεν είστε καλύτεροι από εμάς» και «ότι είχαμε εμείς θα πάρετε και εσείς». Εννοούσε, με εμπάθεια, ότι δεν θα παραχωρήσει κανέναν χώρο.
Όσο για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που υποτιμητικά χρησιμοποίησε τη φράση: «ανεβάζετε τη φωνούλα σας», θα πρέπει να καταλάβει ότι η ειρωνεία προς τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ασέβεια, υπεροψία και αγένεια.
Κύριε Δήμαρχε η αλαζονεία, το ψεύδος, η υποκρισία, η ειρωνεία και η κοροϊδία δεν αρμόζουν στο θεσμό που υπηρετείτε. Είναι κρίμα να υποτιμάτε το αξίωμά σας στο τέλος της αυτοδιοικητικής σας πορείας. Αν δεν σέβεστε τους Δημοτικούς Συμβούλους, τουλάχιστον, σεβαστείτε τους πολίτες.