Στην ιερά μονή Προφήτη Ηλία για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα (Υψωση του Τιμίου Σταυρού) και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης βρέθηκε, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, στην ιερά μονή Προφήτη Ηλία Πατρών που γιορτάζει.

Ως γνωστόν, στην ιστορική μονή βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο ανεγέρθηκε το 1982 προς τιμήν της ευρέσεως του αχειροποίητου Βυζαντινού Σταυρού κι ανακαινίσθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο το 1986.

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» δίνει μεγάλη έμφαση στην θρησκευτική μας κληρονομιά και αποτελεί βασική της προτεραιότητα η συνεχής συνεργασία με την τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Ο Κώστας Σβόλης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην ιερά μονή Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια συνομίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα με τον ηγούμενο της ιεράς μονής Ομπλού και προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κωτσάκη, την ηγουμένη της ιεράς μονής Προφήτη Ηλία μοναχή Ιερία και μέλη της μοναστικής αδελφότητας. Η επαφή με τις ενορίες της Ι.Μ. Πατρών που αποτελούν κύτταρα ζωής των τοπικών κοινωνιών θα είναι συνεχής και σταθερή.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες!