Στο πλευρό των πολιτών στις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας και Βραχνεϊκων

Οι συναντήσεις μας με πολίτες – μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» συνεχίστηκαν την Κυριακή 26/5/2024 στον φιλόξενο χώρο του Yachting House στα Βραχνέικα.

Οι Δημοτικές Ενότητες Παραλίας και Βραχνείκων αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών. Οφείλουν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς να δρομολογήσουν και να ολοκληρώσουν την εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών,  εντάσσοντας στα σχέδια παρέμβασης  περιοχές όπως τα Καμίνια και τα Τσουκαλέικα. Η θέση μας ως παράταξη, άλλωστε, είναι ότι το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας τελειώνει στα Καμίνια. Θέματα όπως η αποχέτευση, τα όμβρια ύδατα, η καθαριότητα, η ανακύκλωση, ο καθαρισμός δημοτικών χώρων από χόρτα, η ανάγκη για σχολικές αίθουσες (εν έτει 2024 μαθητές φιλοξενούνται σε containers), η οδοποιία, η ανάγκη διάνοιξης οδών  και της χάραξης οδού, παράλληλης με τις γραμμές του τρένου, και πολλά ακόμη τέθηκαν προς συζήτηση. Μας απασχόλησε ιδιαίτερα, όμως, και το θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στον παραλιακό δρόμο Ροιτίκων-Μονοδενδρίου-Βραχνείκων και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής,  αλλά και να υπάρχει η πρόσβαση σε οχήματα άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.

Η «Πάτρα Ενωμένη» θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών και  να καταγράφει τα προβλήματά τους,  ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, επιδιώκοντας την  επίλυσή τους.