Συναντήσεις με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της περιοχής μας – Φωτογραφίες

Ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα χρήσιμες οι επισκέψεις μας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης της περιοχής μας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταγράψουμε προβλήματα και αιτήματα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για σταθερή συνεργασία μέσα στα επόμενα χρόνια, όταν μετά την 8η Οκτωβρίου αναλάβουμε τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Η αρχή έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ακτή Δυμαίων, εκεί όπου ο διευθυντής Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος μας ανέπτυξε με αναλυτικό και ουσιαστικό τρόπο όλα τα θέματα που αφορούν τη Διεύθυνση. Η έλλειψη νέων κτηρίων, η πυρασφάλεια, οι ακατάλληλοι χώροι στέγασης νηπιαγωγείων και – κυρίως – το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει και την περιοχή μας σε σημείο, μάλιστα, να υπάρχει ο κίνδυνος λουκέτου σχολικών μονάδων, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συζήτησης, η οποία έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. Η υποδοχή εκ μέρους του κ. Γιαννόπουλου ήταν πολύ φιλική και τον ευχαριστούμε και για την ξενάγηση στους χώρους της Διεύθυνσης και τη γνωριμία με στελέχη και προσωπικό.

   

Η συνέχεια στις θεσμικές μας συναντήσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης, έγινε αρχικά στη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και κατόπιν στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Η διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή και ο διευθυντής της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Νίκος Κλάδης μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις δραστηριότητες των σχολείων ευθύνης τους. Συζητήσαμε, επίσης, και τα σοβαρά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και Παράλληλης Στήριξης.

Ως παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», αλλά και ως νέα Δημοτική Αρχή της Πάτρας, δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε πάντοτε σε ανοικτή γραμμή με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της περιοχής μας και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα, προκειμένου να λύνουμε προβλήματα και να κάνουμε καλύτερη την εργασία των εκπαιδευτικών, αλλά και τη ζωή των μαθητών και των γονέων τους.