Συνέντευξη στον MAX FM: «Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα των πολιτών»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης στον MAX FM 93,4 και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Αλέξανδρου Κογκόλη.

Η «ανάκριση» οδήγησε σε χρήσιμα συμπεράσματα τους πολίτες, με τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων του Κώστα Σβόλη να έχουν ως εξής:

Για την ταυτότητα του ίδιου και της παράταξής του: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η κομματική ταυτότητα του κάθε υποψηφίου. Ο στόχος μου ήταν να καλυφθούν όλοι οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι, αρκεί να υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ήθος, η εντιμότητα, ο κοινός νους και η διάθεση για προσφορά. Εγώ είμαι κοινωνικός φιλελεύθερος, θέλω την ελεύθερη οικονομία, αλλά θέλω και τον παρεμβατισμό του κράτους όταν ξεφεύγουν κάποια πράγματα και πρέπει να προστατεύονται οι πολίτες».

Για την πορεία bottom up: «Ξεκινήσαμε από τη βάση προς την κορυφή, θέλοντας να πείσουμε πρώτα την κοινωνία και μετά την κορυφή. Θεωρώ ότι είναι καλό που μας στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, γιατί έχουμε πολλά κοινά στη φιλοσοφία μας και σίγουρα η εύκολη νίκη της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δίνει και σε εμάς αέρα νίκης. Εκφραζόμαστε μέσω της κοινής λογικής, είμαστε απλοί άνθρωποι που θέλουμε τον μέσο νου. Δεν χρειάζεται κάτι σοφό ο κόσμος, θέλει απλή σκέψη και πράξη. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαριστεί και το εξής: Η ΝΔ στηρίζει επίσημα, με κεντρική στήριξη, τους νυν Δημάρχους στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και σε όλες τις άλλες πόλεις στηρίζει τις επιλογές των τοπικών της οργανώσεων. Εμείς ξεκινήσαμε μόνοι μας και σιγά-σιγά συσπειρώσαμε τον χώρο μας και, πλέον, ανοιγόμαστε σε όλους τους χώρους. Ο κομματισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει θέση. Στα προβλήματα όπως π.χ. η καθαριότητα δεν έχει σημασία αν είσαι κόκκινος ή μπλε. Απευθύνω προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν παρωπίδες. Οι Κεντροαριστεροί που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος είναι κοντά μας και περιμένω την απάντησή τους στο κάλεσμά μας. Προτεραιότητά μας είναι η καθημερινότητα των πολιτών».

Για τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών: «Θα απευθύνω κάλεσμα στον οποιονδήποτε πολίτη να μας ψηφίσει. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πολύ θετικά. Είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά μου αρέσει να είμαι ταπεινός χωρίς πολλά λόγια. Τη δημοσκόπηση για τον εαυτό μου την κάνω στο ιατρείο μου. Εχω την εμπειρία του 2019. Τότε μου έλεγαν διαφορετικά πράγματα από ό,τι μου λένε τώρα. Αν βρείτε κάποιον στην Πάτρα να μου προσάψει κάτι κακό για μένα, να το κουβεντιάσουμε. Εγώ δεν ήμουν ποτέ έμμισθος του κράτους. Μόνο ανοδική θα είναι η πορεία μας και το επόμενο διάστημα».

Για τη «λάσπη» περί εξυπηρέτησης συμφερόντων: «Ο κ. Μελάς μου απάντησε προσβλητικά. Με ταύτισε με συμφέροντα. Η λάσπη δεν είναι ωραίο πράγμα στην πολιτική. Αν μου πείτε έναν επιχειρηματία που εγώ εξυπηρετώ, εγώ αυτήν τη στιγμή θα αποχωρήσω από τις εκλογές. Οταν μιλάμε για συμφέροντα θα πρέπει να αποδεικνύουμε αυτό που λέμε».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη στο παρακάτω λινκ

Με τον Κώστα Σβόλη | Παρεμβάσεις 23-08-23 – YouTube