Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, ανάπτυξη για την Πάτρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αποτελεί βασικό στοιχείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας. Η ιστορικότητά του, τα εκατοντάδες μέλη του, οι προτάσεις και οι δράσεις που παρουσιάζονται διαχρονικά από τις διοικήσεις του και η παρεμβατικότητά του στα δρώμενα της πόλης, αλλά κι έξω από τα στενά όρια αυτής, καθιστούν αναγκαία και απαραίτητη τη συστηματική συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Δυστυχώς για την πόλη μας, η σημερινή – ευτυχώς απερχόμενη – Δημοτική Αρχή δεν εργάστηκε ποτέ προς αυτόν τον σκοπό και είχε πάντοτε κλειστούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, τον οποίο ενδεχομένως να αντιμετώπιζε και με την ιδεοληπτική στάση του ταξικού εχθρού.

Η συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αποτέλεσε την αρχή μιας εποχής συνεργασίας προς όφελος των εμπόρων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο τέλος της ημέρας όλων των πολιτών. Τους ακούσαμε, μας άκουσαν και διαπιστώσαμε ότι έχουμε τα ίδια όνειρα για την πρόοδο της πόλης μας.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για συχνή επικοινωνία και όταν κι αν χρειαστεί και για κοινές διεκδικήσεις προς την Πολιτεία προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των εμπόρων μας. Για εμάς η κοινή λογική, η συνεργασία και η επικοινωνία με όλους τους πολίτες, πολλώ δε μάλλον με τους θεσμικούς φορείς, αποτελούν βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας μας και του προγράμματός μας. Είμαστε δίπλα στον εμπορικό κόσμο και θα επεξεργαστούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις ενδιαφέρουσες προτάσεις στο υπόμνημα που μας παρέδωσαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ Κώστας Ζαφειρόπουλος, η ταμίας Ερμιόνη Διονυσάτου, ο αναπληρωτής ταμίας Γιώργος Λευκαδίτης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Ρούπας και Χρήστος Σολωμός.