«Συνεργασίες στον Πολιτισμό»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης προχώρησε στην εξής τοποθέτηση: «Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Παναγιώτη Γιαλένιο για τη διοργάνωση του 26ου Forum Ανάπτυξης 2023 στην πόλη μας. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Σολωμό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη συνεδρία με θέμα «Συνεργασίες στον Πολιτισμό».

Η τοπική αυτοδιοίκηση στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.  Έχει άμεση σχέση με τον πολιτισμό που εξυψώνει σωματικά και πνευματικά τον άνθρωπο.

Απαραίτητη θεωρείται η συνεργασία κεντρικής διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλόγων και φορέων που προάγουν τον πολιτισμό. Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, να την αναδείξουμε και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε τον πολιτισμό με  την καινοτομία και τον τουρισμό.

Πρέπει να στηρίξουμε όλες τις τοπικές  κοιτίδες  πολιτισμού και να είμαστε θετικοί σε κάθε συνεργασία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο πολιτισμός εμπεριέχει την υλική και άυλη ανθρώπινη δημιουργία που στηρίζει την κοινωνία αλλά οφείλουμε να κάνουμε και μία παρατήρηση. Όσο θα υπάρχουν στον πλανήτη μας ένοπλες συγκρούσεις και εικόνες με θύματα αμάχους και παιδιά, ένθεν κακείθεν, απεμπολούμε το δικαίωμα  να είμαστε  υπερήφανοι για το πολιτιστικό μας επίπεδο».